Pupaturi pe frunte, aranjatul cravatei si lovituri in gluma. Cum isi intampina presedintele CE colegii la summituri

Ultima actualizare: 31-05-2015 07:03

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, nu se formalizeaza cand are de-a face cu cei mai importanti oameni din lume.

Dovada ca la Riga, la un summit recent, cand si-a intampinat colegii, si-a permis o multime de gesturi familiare. Pe unii i-a pupat pe frunte, altora le-a aranjat cravata, iar pe unii chiar i-a pocnit in gluma.

Jean-Claude Junker nu suporta protocolul si o spune clar. Dar, daca tot trebuia sa fie acolo, de ce sa nu se distreze putin? Intai si-a comparat cravata cu doi colegi, iar lui Alexis Tsipras, care nu poarta asa ceva, i-a dat-o pe a lui.

Pe multi dintre invitati i-a plesnit prieteneste pe umar, iar pe cativa i-a pocnit peste fata. Cel mai tare a incasat-o un conational de-al sau, ministrul de externe luxemburghez. Unui oficial european i-a atras atentia ca s-a ingrasat, batandu-l pe burta.

Cu doamnele a fost galant. Presedintei Lituaniei i-a solicitat o a treia pupatura pe obraz. De altfel, n-au fost singurele pupaturi. A dat una pe chelia prim-ministrului belgian.

Au fost insa si cativa pe care Junker i-a primit protocolar si asta pentru ca nu stia cine sunt. Totul a culminat insa cu celebra remarca facuta la sosirea prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban: "Vine dictatorul... Salut, dictatorule!"

Nici Orban n-a scapat fara sa fie plesnit de excentricul presedinte al Uniunii Europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO