Noi tensiuni intre Ucraina si Rusia. Kremlinul a lansat sistemul avansat de rachete aeriene S-400 in Crimeea

Ultima actualizare: 15-08-2016 07:12
Rusia se pregateste de razboi: cumpara rachete si munitie

Ministerul Apararii din Rusia a anuntat vineri lansarea sistemului de rachete aeriene defensive de tip S-400 in peninsula Crimeea.

Lansarea sistemului avansat de rachete vine la doar doua zile, dupa ce serviciile secrete ruse au reclamat o presupusa incursiune a agentilor de securitate ucraineni in teritoriul anexat, cu scopul organizarii unui atac asupra infrastructurii critice, scrie Reuters, citat News.ro.

Noi tensiuni au izbucnit intre cele doua state, dupa ce Vladimir Putin a acuzat folosirea unor tactici teroriste de catre liderii ucraineni, pentru declansarea unui nou conflict militar si destabilizarea teritoriului anexat in urma cu doi ani. FSB a reclamat o presupusa incursiune a agentilor de securitate ucraineni in peninsula Crimeea, insa acuzatiile au fost imediat dezmintite de Kiev.

Aparent, un grup de agenti secreti au fost descoperiti in apropiere de localitatea Armiansk, situata in nordul peninsulei Crimeea, in urma unei operatiuni din weekend a FSB. Mai multe focuri de arma au fost schimbate cu agentii de securitate, inainte de capturarea acestora.

Circa 20 de dispozitive explozive improvizate, care reprezinta echivalentul a 40 de kilograme de TNT, au fost descoperite asupra agentilor ucraineni, alaturi de munitie, proiectile si arme de foc.

Porosenko a ordonat joi unitatilor militare care sunt stationate in apropierea peninsulei Crimeea, precum si in regiunea estica Donbas, sa fie in alerta maxima si pregatite pentru lupta, in urma acuzatiilor serviciilor secrete ruse .

Mai mult, liderul ucrainean a reactionat in urma acuzatiilor, sustinand ca aceste comentarii reprezinta pretexte cinice pentru o noua amenintare rusa la adresa granitelor ucrainene.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite s-a reunit joi, la solicitarea misiunii ucrainene, pentru a discuta noile tensiuni din peninsula Crimeea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO