Noi metode de ascundere a migranților. Unii dintre ei pot muri în drum spre destinație


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 18:04
Categorie: Stiri externe

Traficul ilegal de migranţi înregistrează o nouă tendinţa periculoasă, avertizează Europol. Traficanţii au inventat noi metode pentru a-i ascunde pe refugiaţi.

Sunt improvizaţii care pot duce la moartea celor transportaţi astfel. Unii au ajuns să se ascundă în compartimentele motoarelor, în butoaie etanşe sau pe cabina camionului.

La un punct de trecere a frontierei, un migrant a fost descoperit înghesuit între motor şi capotă. Alte camere de supraveghere îl suprind pe un bărbat urcat pe cabina unui camion, pitit în paravânt.

Au fost şi migranţi găsiţi în butoaie sau cutii închise, în compartimente ascunse ale maşinii sau în podele, în locuri unde cu greu ar încăpea cineva.

Săptămâna trecută, în Dâmboviţa, în portbabajul unei maşini au fost găsite nu mai puţin de 10 persoane care abia mai puteau respiră în spaţiul prea strâmt.

Aceste metode disperate la care recurg traficanţii le pun viaţă în pericol refugiaţilor, atrage atenţia şi Europol.

În acelaşi timp, pe mare, zeci de migranţi se înghesuie în ambarcaţiuni gonflabile care se pot scufundă în orice secundă, cum s-a întâmplat vineri noapte, la o patrulă pe Marea Egee. Din fericire, poliţiştii români care participau la această operaţiune internaţională i-au salvat pe toţi cei 60 de refugiaţi din Sudan, Siria, Somalia şi Irak. Printre ei se aflau şi 19 copii.

În România, 2800 de cetăţeni străini au fost depistaţi când încercau să treacă ilegal frontieră, doar în primele 7 luni ale acestui an.

VIDEO PROTVPLUS.RO