Nici nu a venit bine la Casa Alba si deja a alertat Serviciile Secrete

07-11-2008 00:00


Barack Obama mai are cam doua luni pana cand va prelua efectiv mandatul la Casa Alba, insa Serviciile Secrete sunt la picioarele sale.


Asta pentru ca securitatea noului presedinte este una dintre cele mai mari provocari pentru agentii care il vor pazi. Obama s-a confruntat cu peste 500 de amenintari cu moartea chiar inainte de a fi ales primul om in stat.

Nu doar faptul ca este afro-american, ci chiar popularitatea sa l-ar putea transforma intr-o tinta. Protejarea lui Barack Obama a inceput chiar in urma cu 18 luni, cand era doar unul dintre candidatii democrati. Autoritatile au reusit chiar dejucarea a doua comploturi. In plus, putini stiu ca in noaptea in care Obama si-a rostit discursul de invingator, podiumul era inconjurat de pereti din sticla antiglont, inalti de trei metri.

Asa ca nu este de mirare ca angajatii Secret Service se pregatesc sa fie in alerta maxima, atunci cand Obama va prelua mandatul de presedinte, in ianuarie. Pe George W. Bush l-au insotit in calatoriile in strainatate peste 250 de agenti secreti inarmati pana in dinti. Se pare insa ca pentru Obama numarul de bodyguarzi va fi suplimentat si chiar in cazul vizitelor in orasele americane.

Asta pentru ca intr-o tara in care exista peste 200 de milioane de arme de foc, care fac anual 30.000 de victime, nici macar presedintele nu este ferit de pericole. Nu mai putin de patru presedinti americani au fost asasinati in timpul mandatului, iar alti doi au fost raniti.

VIDEO PROTVPLUS.RO