N-a zburat, voia sa joace baschet cu Jordan si bea doar vin din Franta. Ciudateniile lui Kim Jong-il


Ultimul update: Luni 10 Septembrie 2012 04:03
Data publicarii: Luni 19 Decembrie 2011 07:33
Categorie: Stiri externe
Kim Jong Il si Kim Jong Un

Una dintre cele mai excentrice prezente ale erei sale, Kim Jong-il s-a remarcat de-a lungul anilor ca o pata de culoare intre liderii lumii.

Importa coniac de 700.000 de dolari pe an, avea intreaga colectie de filme James Bond, dar cea mai mare slabiciune a liderului de la Phenian a fost intotdeauna ... baschetul. Kim Jong era poate cel mai cunoscut admirator al lui Michael Jordan.

E atat de mare fan al lui Jordan incat avea pe casete toate meciurile jucate de el vreodata pentru Chicago Bulls. L-a si invitat in repetate randuri in Coreea de Nord pentru a sta de vorba si pentru a juca baschet, dar a fost mereu refuzat. Cand Madeleine Albright a vizitat Coreea de Nord in 2000, i-a dat lui Kim Jong o minge semnata personal de Jordan.

Atat de impresionat a fost Kim Jong Il, incat a pus mingea in Muzeul Prieteniei Internationale, alaturi de un cap de urs primit de la Nicolae Ceausescu.

La fel ca tatal sau, Kim se temea teribil sa zboara. Intotdeauna folosea un tren privat armat pentru vizitele de stat din Rusia si China. Cat mergea cu trenul, Kim primea zilnic homari vii, adusi cu elicopterul, pentru masa sa de pranz.

Fostul lider nord coreean refuza orice bautura ce nu era fabricata in tara sa, cu o singura exceptie: vinul din Franta.

Sunday Telegraph scria ca Kim Jong-il avea un depozit de 4 miliarde de dolari in bancile europene, pe care urma sa ii foloseasca in cazul in care trebuia sa paraseasca de urgenta Coreea de Nord.

In 1978, la ordinele lui Kim, regizorul sud coreean, Shin Sang-ok a fost rapit alaturi de sotia sa pentru a "construi o industrie cinematografica" si in Coreea de Nord.

Sursa: Pro TV

Tags: kim jong-il, china,

Tara care are interzis la net naste vedete pe Facebook. Ce nu au voie sa vada nord coreenii
Coreea de Nord are, neoficial, un nou sef: Kim Jong Un
65 de ani de la infiintarea partidului comunist nord-coreean
VIDEO PROTVPLUS.RO