Muncile sinistre la care sunt supuși copiii în Coreea de Nord. ”Dacă refuzi, se taie rația la mâncare”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
coreea de nord, sclavi, munca,
Daily Mirror

Coreea de Nord este țara cu cei mai mulți sclavi moderni din lume, în prezent. Unul din 10 oameni este supus muncii forțate de către guvernul represiv, relatează The Telegraph.

Publicația citează raportul pe 2018 întocmit de Global Slavery Index și care relatează despre abuzuri șocante precum elevi mici obligați să presteze muncă manuală grea. 

Coreea de Nord are cea mai mare rată de răspândire a sclaviei moderne la nivel global, cu una din 10 persoane forțate să muncească sau 2,6 milioane de victime.

Din cei 50 de fugari din Coreea de Nord pe durata unui an, 49 au descris cazuri de adulți și copii fiind tratați ca sclavii.

Munca in folosul comunității prestată de copii este numită ”mobilizare” și este considerată parte integrantă a societății nord-coreene. Elevii, chiar și cei de școală primară, sunt obligați să lucreze timp de două luni consecutiv în ferme, unde susțin efort fizic uriaș, sau să culeagă cărbunii căzuți din vagoanele de tren.

Nu sunt plătiți pentru acest efort iar dacă refuză sau se sustrag riscă pedepse, printre care și eliminarea de la școală.

”Am lucrat constant la o fermă până în al șaselea an al școlii primare. Făceam totul manual” a povestit un dezertor. ”Primăvara pliveam. Dimineața aveam ore, iar după-amiza munceam. Toamna munceam mai mult, două luni, la cules de legume și fructe”, a mai povestit nord-coreeanul.

O femeie, și ea fugară, a descris cum în adolescență a fost obligată să muncească la construcția unei autostrăzi în Phenian, timp de 6 luni.

Sclavia începută în copilărie prin ”mobilizare” continuă și ca adult când cetățenii sunt forțați sub amenințarea sinistră a condamnărilor în lagărele de muncă forțată.

Printre muncile ”în folosul comunității” se numără asfaltarea drumurilor și construirea sau întărirea digurilor. Mulți sunt obligați chiar să vină cu unelte de acasă.

”Nu poți să refuzi. Dacă o faci, ți se taie rația la mâncare” a povestit o altă femeie care a scăpat din Coreea de Nord.

Jang Jin-sung care a fugit în 2004 din Coreea de Nord a povestit pentru The Telegraph că oamenii sunt atât de îndoctrinați încât nu mai realizează că sunt sclavi.

Jang Jin-sung ajunsese poet premiat de Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, dar deși făcea parte din așa numita elită socială, nu a scăpat de muncă forțată. ”Pe atunci nu mă gândeam că este muncă forțată, ci datorie morală față de stat”, a povestit.

Categoriile sociale joacă și ele un rol important. Rudele dezertorilor sau ale celor care au încercat să fugă sunt obligațe la cele mai murdare și periculoase munci.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO