Motivul uluitor pentru care doi bucătari puneau antidiareice în mâncarea pe care o serveau la restaurant. Ce a urmat

bucatari
Shutterstock

Doi bucătari de la un hotel din China au fost condamnați după ce au pus antidiareice în peste 1.600 de porții de mâncare servite clienților, pentru a ascunde faptul că foloseau ingrediente expirate.

 

Doi bucătari de la un hotel din Jiangsu, China, au adăugat medicamente antidiareice în preparatele pe care le serveau apoi clienților, pentru a ascunde faptul că foloseau ingrediente expirate, scrie 8World.

În urma investigațiilor declanșate de autorități, s-a constatat că hotelul a vândut în total 1.612 porții de mâncare cu medicamente. Potrivit oficialităților, cei doi bucătari de la Hotelul Guanyinshan Garden adăugau gentamicină în mâncarea pe care o găteau și serveau clienților pentru a preveni cazurile de diaree.

Sulfatul de gentamicină este un antibiotic și un medicament eliberat pe bază de rețetă, iar efectele sale secundare includ alergiile și surditatea. Motivul pentru care bucătarii au adăugat medicamente în mâncarea lor este faptul că cei doi erau pe deplin conștient de faptul că nu foloseau ingrediente proaspete, iar asta putea oricând să provoace toxiinfecții alimentare clienților.

Condamnați la închisoare

Autoritățile au declarat că au revocat licența de afaceri alimentare a hotelului implicat și au aplicat amenzi. De asemenea, operatorilor hotelieri și persoanelor responsabile relevante le-au fost restricționate autorizațiile de afaceri în conformitate cu legea.

Citește și
Jock Zonfrillo
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari a fost găsit mort, în casă. Jock Zonfrillo avea 46 de ani
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

În plus, autoritățile judiciare i-au tras la răspundere penală pe cei care au săvârșit infracțiunea.

"Aceasta este folosirea unei metode criminale pentru a acoperi o altă încălcare a legii. Este atât de extrem de stupid, cât și extrem de lacom", a transmis o autoritate locală.

Anchetatorii au descoperit că hotelul a vândut în total 1.612 feluri de mâncare care conțineau medicamentul, cu o sumă de 77.376 de yuani (aproximativ 14.330 USD). Autoritățile au confiscat, de asemenea, 101 cutii de sulfat de gentamicină.

Cei doi bucătari au fost găsiți vinovați de producție și vânzare de alimente toxice și dăunătoare. În aprilie anul acesta, au fost condamnați la doi ani și, respectiv, un an și șase luni de închisoare și au fost sancționați cu o amendă totală de 160.000 de yuani.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Un bucătar mexican riscă nouă ani de închisoare după ce a gătit un crocodil. „Am făcut niște taco pentru a-l încerca”
Un bucătar mexican riscă nouă ani de închisoare după ce a gătit un crocodil. „Am făcut niște taco pentru a-l încerca”

Bucătarul mexican Regio Parrillero s-a confruntat cu reacții negative după ce a distribuit pe rețelele sociale un videoclip în care a gătit un crocodil pe grătar, înainte de a pune carnea într-un taco.

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari a fost găsit mort, în casă. Jock Zonfrillo avea 46 de ani
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari a fost găsit mort, în casă. Jock Zonfrillo avea 46 de ani

Bucătar de origine scoțiană Jock Zonfrillo, gazda unui cunoscut show culinar din Australia, a murit subit, la vârsta de 46 de ani, scrie BBC.

Prințul William a preluat o rezervare telefonică la un restaurant indian. Moștenitorul coroanei a fost și ajutor de bucătar
Prințul William a preluat o rezervare telefonică la un restaurant indian. Moștenitorul coroanei a fost și ajutor de bucătar

Prințul William a preluat o rezervare telefonică la un restaurant cu specific indian din Birmingham. Era în vizită acolo, cu soția sa, Kate.

Cum să fierbi un ou. Trei experți își dezvăluie metodele prin care poți ajunge la tehnica perfectă
Cum să fierbi un ou. Trei experți își dezvăluie metodele prin care poți ajunge la tehnica perfectă

Un om de știință în domeniul alimentației, un bucătar și un fermier au explicat care este secretul fierberii oului în așa fel încât să nu se spargă și cum se poate curăța în așa fel încât să rămână perfect, scrie The Gurdian.

Sorin Grindeanu spune că Liviu Dragnea a gătit pentru el: ”E un bucătar bun”. ”Nu aveam cum să nu văd miștoul de pe internet”
Sorin Grindeanu spune că Liviu Dragnea a gătit pentru el: ”E un bucătar bun”. ”Nu aveam cum să nu văd miștoul de pe internet”

Sorin Grindeanu spune că Liviu Dragnea e un bucătar bun și a gătit la un moment dat chiar și pentru el. Grindeanu consideră că fostul lider PSD nu mai are viitor în politică, dar ar putea avea ca bucătar.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.