Motivul pentru care un francez e obligat să-şi dărâme palatul de 50 de milioane €

27-03-2019 13:19


palat Diter

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Franţa, Patrick Diter, a fost obligat de instanţă să îşi dărâme palatul de pe Rivieră în următoarele luni.

Curtea de Apel din oraşul francez Aix-en-Provence a decis că Patrick Diter trebuie să dărâme palatul pe care şi l-a înălţat pe Riviera Franceză, în apropiere de Grasse. Motivul: somptuosul edificiu, care a costat peste 50 de milioane de euro, nu are autorizaţie de construcţie. Mai mult, a fost ridicat într-o zonă naturală protejată.

Ca urmare, instanţa a decis că Diter are 18 luni pentru a demola palatul „în stil toscan”, întins pe aproape 3.000 de metri pătraţi. Altfel, multimilionarul francez riscă o amendă de 450.000 de euro la care se vor adăuga 500 de euro pe zi. Proprietarul a anunţat că va respecta decizia instanţei, deşi se apără spunând că a avut un „acord verbal” pentru a-şi construi palatul.

Potrivit Guardian, Diter a fost reclamat chiar de vecinii săi, un cuplu de milionari britanici, Stephen şi Caroline Butt. Aceştia au fost deranjaţi de zgomotul produs de lucrările de construcţie, care au început în 2000, după ce omul de afaceri francez a cumpărat terenul, pe care se afla înainte doar o casă de vacanţă abandonată.

De asemenea, vecinii s-au plâns şi de petrecerile zgomotoase date de Diter, odată ce palatul a fost gata. Instanţa le-a acordat celor doi milionari daune de 45.000 de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO