Motivul pentru care 4 milioane de persoane riscă să rămână fără cetățenie indiană
Peste patru milioane de persoane din statul Assam din estul Indiei au fost lăsate în afara unei liste provizorii de cetăţeni făcută publică luni şi riscă expulzarea dacă nu îşi vor putea dovedi cetăţenia.
Registrul Naţional al Cetăţenilor (NRC) din acest stat a fost actualizat pentru prima dată după 1951 pentru a lua în considerare şi imigraţia ilegală din Bangladeshul vecin, scrie Agerpres.
Criticii spun că această iniţiativă are de fapt ca ţintă populaţia musulmană din Assam, sub pretextul că se doreşte identificarea imigranţilor din Bangladesh.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Registratorul General din India, Sailesh, care a făcut publică lista în capitala acestui stat indian, Guwahati, a transmis presei că 28,98 de milioane dintr-un total de 32,99 milioane de aplicanţi au fost declaraţi eligibili pentru a fi incluşi în registru.
Nici una dintre persoanele care nu au fost incluse în listă nu riscă expulzarea sau arestarea imediată, deoarece registrul este deocamdată parţial, a spus Sailesh, care foloseşte un singur nume.
La New Delhi, ministrul federal de interne Rajnath Singh a spus că acest recensământ a fost realizat sub conducerea Curţii Supreme.
Persoanele lăsate în afara listei pot face noi solicitări şi obiecţii începând cu 28 august, iar ulterior pot sesiza tribunalul pentru străini.
Mii de membri ai forţelor paramilitare au fost desfăşuraţi în Assam pentru a preveni orice revoltă în legătură cu publicarea noii listă.
India susţine că sute de mii de imigranţi din Bangladesh s-au instalat în statele sale din nord-est, ceea ce ar fi dus la tensiuni cu localnicii din regiune.
Bangladeshul respinge acuzaţiile, spunând că acestea nu sunt documentate şi nu se potrivesc cu informaţiile de care dispun autorităţile de la Dhaka.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!