Mondialele de patinaj ar putea fi amanate din cauza seismului din Japonia

14-03-2011 11:23

patinaj

Didier Gailhaguet, presedintele Federatiei Franceze a Sporturilor de Gheata (FFSG), a declarat ca, din cauza dezastrului din Japonia, Mondialele de patinaj artistic, prevazute in perioada 21-27 martie la Tokyo, ar putea fi amanate.

"Evenimentele din Japonia nu ne confera prea multa incredere. Sarbatoarea sportiva nu este compatibila cu evenimentele, este inainte de toate o chestiune de decenta. Suntem de acord cu amanarea Mondialelor", a declarat presedintele.

In ceea ce priveste repatrierea campionului european Florent Amodio, care se afla pe Insula Fukuoka (sudul Japoniei) in momentul seismului de vineri, a fost efectuata cu ajutorul ambasadei Frantei in Japonia, a precizat Didier Gailhaguet.

"S-a gasit un mijloc de a-l aduce acasa fara prea mari probleme, pe el, dar si pe Didier Lucine (antrenorul national) si fiul acestuia Kim (care patineaza pentru Monaco)", a continuat Gailhaguet.

Ottavio Cinquanta, presedinte al Federatiei Internationale de patinaj (ISU), a declarat ca asteapta noi informatii de la autoritatile din Tokyo, inainte de a lua o decizie finala.

"Recentele evenimente, mai ales cele de la centrala nucleara din Fukushima, sunt foarte preocupante", a precizat acesta.

 

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO