Momentul în care FBI-ul sparge casa miliardarului Epstein. Ce au găsit în seiful acestuia

×
Codul embed a fost copiat

Momentul în care agenți FBI au efectuat un raid în casa miliardarului american Jeffrey Epstein, arestat pentru "trafic sexual", a fost filmat de martori în New York. Ușa locuinței a fost spartă,

 

În urma raidului efectuat de 20 de agenți FBI și 10 agenți NYPD  (n.r. Poliția din New York), în casa miliardarului din New York ar fi fost găsită o colecție de imagini cu minore în ipostaze sexuale și un seif plin cu CD-uri etichetate drept ”fete goale”, potrivit autorităților americane, citate de Daily Mail.

Finanţistul american Jeffrey Epstein, prieten apropiat al multor politicieni şi celebrităţi, a fost pus oficial sub acuzare luni, la New York, pentru exploatarea sexuală a zeci de minore.

Acest bogat investitor în fonduri speculative, care a fost arestat la New Jersey sâmbătă, la întoarcerea sa din Franţa cu un avion privat, a fost inculpat pentru două capete de acuzare - exploatare sexuală şi conspiraţie asociată exploatării sexuale -, care ar putea să îi aducă o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Potrivit actului de acuzare făcut public luni de procurorul federal din Manhattan, el este acuzat că a invitat, din 2002 şi cel puţin până în 2005, mai multe minore - din care unele aveau doar 14 ani - în reşedinţele sale din Manhattan şi Palm Beach, "pentru a participa la acte sexuale cu el, după care le oferea câteva sute de dolari în bani lichizi".

"De asemenea, el le-a plătit pe unele dintre ele pentru ca acestea să recruteze alte fete, cu scopul ca şi cele din urmă să fie abuzate de către Epstein", se afirmă în actul de acuzare.

"Există zeci de victime la New York şi zeci de victime în Florida", a subliniat Geoffrey Berman, procuror din Manhattan, la o întâlnire cu presa.

Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost deja acuzat în Florida în urmă cu mai mult de 10 ani pentru fapte similare.

Dar, în urma unui acord încheiat cu procurorul federal din epocă însărcinat cu acest dosar, Alexander Acosta - în prezent ministrul Muncii din administraţia preşedintelui Donald Trump - a reuşit să evite trimiterea în judecată de către justiţia federală americană.

El a fost condamnat atunci doar pentru fapte minore asociate prostituţiei la nivel statal, ceea ce i-a adus o pedeapsă de închisoare de 13 luni.

Procurorul federal din Manhattan a explicat luni că acordul era valabil doar pentru districtul Florida în care documentul a fost semnat şi că acesta "nu obligă cu nimic din punct de vedere legal" districtul Manhattan.

"Este foarte important pentru victime" ca el să fie astăzi judecat, a subliniat procurorul newyorkez, adăugând că mai multe fotografii cu minore goale au fost confiscate în urma unei percheziţii efectuate weekendul trecut în reşedinţa din Manhattan a magnatului american.

Procurorul Berman intenţionează să îi ceară judecătorului în faţa căruia Jeffrey Epstein urmează să compară luni să nu îl elibereze pe cauţiune, pentru a elimina orice risc de fugă a acuzatului, în contextul în care finanţistul locuieşte în cea mai mare parte a timpului în străinătate.

Jeffrey Epstein, personalitate a lumii mondene americane, se cunoaşte foarte bine cu preşedinţii Bill Clinton şi Donald Trump, dar şi cu prinţul Andrew, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy
FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy
Citește și...
Răsturnare de situație. Un cunoscut miliardar, arestat pentru trafic sexual cu minore
Răsturnare de situație. Un cunoscut miliardar, arestat pentru trafic sexual cu minore

Miliardarul american Jeffrey Epstein a fost arestat sâmbătă noapte și pus sub acuzare pentru trafic sexual cu minore, relatează CNN.

Recomandări
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă decizia liderului rus
Marea necunoscută după ce Putin a predat trupul lui Navalnîi. Familia opozantului așteaptă decizia liderului rus

Autoritățile ruse au predat, sâmbătă, trupul lui Aleksei Navalnîi mamei sale, Liudmila. Însă nu se știe dacă familiei i se va permite să organizeze priveghi și funeralii publice.

George Simion, declarație uluitoare despre Republica Moldova, țară în care este interzis: „Urăsc acest stat artificial”
George Simion, declarație uluitoare despre Republica Moldova, țară în care este interzis: „Urăsc acest stat artificial”

Interzis pe teritoriul Republicii Moldova, George Simion a afirmat că urăşte “acest stat artificial”. În opinia liderului AUR, ţara vecină nu va intra niciodată în Uniunea Europeană.

Situație critică pentru Ucraina, prinsă între ofensiva rusă și promisiuni neonorate.
Situație critică pentru Ucraina, prinsă între ofensiva rusă și promisiuni neonorate. "Ne ducem către un deznodământ teribil"

Preşedintele ucrainean a marcat, sâmbătă, doi ani de la începutul invaziei ruse printr-o ceremonie de comemorare a victimelor războiului.