Momentul in care astronautul rus Sergey Volkov arunca in spatiu, de pe SSI, un flash drive. Ce contine. VIDEO

Ultima actualizare: 06-02-2016 07:01
flash drive spatiu

In timpul unei misiuni in exteriorul Statiei Spatiale Internationale, astronautul rus Sergey Volkov a aruncat in spatiu un flash drive cu mesaje ale rusilor, dedicate victoriei impotriva Germaniei naziste.

Yuri Malenchenko si Sergey Volkov, din cadrul Agentiei spatiale ruse (Roscosmos), ingineri de bord ai Expeditiei 46 de pe statia spatiala, au purtat costume speciale Orlan, de conceptie ruseasca, si au iesit din avanpostul orbital pentru a recupera o parte dintre materialele folosite in experimente pe modulele Zvezda si Poisk si pentru a instala unele dispozitive de ancorare pe exteriorul ISS menite sa usureze viitoarele iesiri in spatiu ale membrilor echipajului.

Cei doi astronauti au pregatit experimentul Vinoslivost, care isi propune sa evalueze efectele spatiului cosmic asupra unor mostre de materiale structurale, si vor testa un dispozitiv denumit Restavratsiya, care ar urma sa fie folosit pentru a adauga straturi exterioare speciale, de protectie, pe peretii segmentului rusesc al ISS.

Aceasta a fost cea de-a 193 misiune de iesire in afara ISS. Pentru Malenchenko, a fost cea de-a sasea actiune de acest gen, iar pentru colegul sau, Volkov, cea de-a patra.
 

 
Spacewalker Jettisons Flash Drive Towards Earth

Spacewalker Sergey Volkov tosses a flash drive containing Russian Victory Day messages into space and towards Earth over South America

Posted by International Space Station on Wednesday, 3 February 2016
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO