Moarte suspecta a unei romance, intr-un azil din New York

21-01-2010 00:00

O romanca este in centrul unui scandal urias, in Statele Unite. Moartea ei a deschis o ancheta la un azil din cartierul new-yorkez Queens.


Autoritatile locale vor sa afle cum o femeie de 65 de ani, paralizata complet, s-a putut lovi de doua ori in camin, iar ultima oara, ranile sa-i fie fatale. Rudele cred ca ingrijitorii au scapat-o pur si simplu din brate.

Familia si prietenii Adrianei Neagoe refuza sa inteleaga cum de a ajuns femeia in aceasta stare, tocmai intr-un centru de ingrijire.

Adriana Neagoe a fost internata in azil in urma unei operatii pentru indepartarea unei tumori pe creier. Interventia a lasat-o paralizata. Ne imaginam asadar uimirea rudelor, in vara lui 2008, cand au vazut pe corpul ei rani oribile. Asistentii au sustinut atunci ca femeia s-a lovit singura de grilajul care strajuia patul.

Dupa niciun an, povestea s-a repetat. Nepotul Adrianei Neagoe a fost chemat la camera de urgenta a unui spital, unde si-a gasit matusa plina de sange. Sase zile mai tarziu, femeia a si murit, in urma unor complicatii. Apropiatii au ingropat-o si au incercat sa-si vada de viata.

Initial, familia Adrianei Neagoe n-a depus plangere oficiala. Asta pana cand rudele indoliate au primit de la azil o factura tocmai pentru "serviciile" despre care ei cred ca au precipitat decesul femeii.

In aceste conditii, oamenii au angajat un avocat si vor sa obtina despagubiri pentru neglijenta flagranta.

Impotriva azilului respectiv au fost depuse 43 de plangeri in ultimii 4 ani, dublu fata de media nationala.


VIDEO PROTVPLUS.RO