Misterul dispariţiei lui Emiliano Sala a fost rezolvat. Ce s-a întâmplat cu fotbalistul

Ultima actualizare: 08-02-2019 13:56
Emiliano Sala
AP

Corpul recuperat din avionul prăbuşit în Canalul Mânecii este al fotbalistului Emiliano Sala, au confirmat autorităţile britanice.

Autorităţile engleze au identificat corpul recuperat miercuri ca fiind al argentinianului Emiliano Sala, fotbalistul de 28 de ani, transferat de FC Nantes la Cardiff City. În următoarele ore, trupul neînsufleţit al sportivului va fi dus familiei pentru a fi înmormântat.

Un corp a fost recuperat din epava avionului care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala, dispărut de pe radare pe 21 ianuarie, deasupra Canalului Mânecii, a anunţat miercuri seara Biroul britanic de anchetă asupra accidentelor aeriene (AAIB), citat de AFP.

Cauzele accidentului, în urma căruia, după toate probabilităţile, pilotul avionului şi jucătorul sud-american şi-au pierdut viaţa, rămân deocamdată necunoscute. Însă anchetatorii au filmat epava, în dorinţa de a obţine cât mai multe indicii.

"Operaţiunea s-a derulat în cea mai mare demnitate posibilă, iar familiile au fost ţinute la curent cu progresele realizare", a precizat AAIB într-un comunicat.

Corpul a fost transportat pe insula Portland, unde va fi supus unei autopsii în vederea identificării, a adăugat Biroul de anchetă.

Epava avionului Piper Malibu care îl transporta pe Emiliano Sala (28 ani), fostul atacant al lui FC Nantes, care tocmai se transferase la Cardiff City, şi pe pilotul David Ibbotson (59 ani), a fost localizată duminică, 3 februarie, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 metri.

"Din păcate, tentativele de recuperare a epavei au eşuat" se mai arată în comunicatul AAIB, care a decis să pună capăt operaţiunii din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Însă "chiar dacă nu a fost posibilă recuperarea avionului, lunga înregistrare video efectuată de ROV (Remotely Operated Vehicle), un vehicul submarin telecomandat, va furniza elemente preţioase" pentru anchetatori.

AAIB a explicat, totodată, că decizia de începere a operaţiunilor de recuperare a corpurilor a fost luată "după un examen vizual aprofundat al locului a accidentului, cu ajutorul ROV".

Recuperarea corpului din epava avionului de către echipele societăţii Blue Water Recoveries a reprezentat o prioritate pentru Biroul britanic de anchetă, care a preluat conducerea căutărilor de la societatea privată mandatată de familia atacantului argentinian.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO