Iranul a testat o nouă rachetă de croazieră. Ce ţară ar putea ataca


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 22:07
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 22:03
Categorie: Stiri externe
Iranul a testat o nouă rachetă de croazieră

Gardienii Revoluţiei islamice au prezentat joi o nouă rachetă de croazieră cu rază de acţiune de 1.000 de km, potrivit agenţiei de presă Sepah

Noua rachetă "Dezful" este un model mai recent decât Zolfaghar, care avea o rază de acţiune de 700 de km, a indicat generalul de brigadă Amirali Hajizadeh, comandant al Forţei aerospaţiale a Gardienienilor Revoluţiei, citat de Sepah.

Iranul anunţase deja sâmbătă că a testat cu "succes" o rachetă de croazieră "Hoveizeh", cu o rază de acţiune de peste 1.350 km, anunţul coincizând cu cea de-a 40-a aniversare a Revoluţiei islamice.

Prezentarea noii rachete joi a fost făcută joi de către Hajizadeh şi comandantul Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohamed Ali Jaafari, într-o uzină producătoare de rachete al cărei loc nu a fost dezvăluit de agenţia Sepah.

Programele balistice ale Republicii islamice îngrijorează ţările occidentale - care acuză Iranul că vrea să mărească raza de acţiune a rachetelor sale şi să destabilizeze Orientul Mijlociu - şi Israelul, inamicul declarat al Teheranului. Unii generali iranieni afirmă cu regularitate că doresc distrugerea statului israelian.

Iranul repetă că programele sale de rachetă răspund unei necesităţi de securitate naţională, că ele nu au decât un scop defensiv şi că această problemă nu este negociabilă.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a ameninţase Iranul cu sancţiuni dacă acesta nu renunţă, în special, la producţia sa de rachete.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO