Ministrul german de Finanţe, la Davos: Germania va trece printr-o recesiune ”foarte uşoară” în acest an
Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a declarat, marţi, la Davos, că ţara sa va trece printr-o recesiune ”foarte uşoară” în 2023, dar că are încredere în ceea ce priveşte perspectivele economice ale Germaniei, transmite CNBC.
”Încă trebuie să facem faţă unei incertitudini ridicate, dar cred că perspectivele economice se îmbunătăţesc”, a declarat Lindner într-un interviu acordat CNBC la Davos, la Forumul Economic Mondial.
El a adăugat că este mai optimist cu privire la 2023 şi 2024 decât acum câteva luni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Există o oportunitate de a vedea o redresare economică mai rapidă şi o scădere mai rapidă a ratelor inflaţiei decât erau aşteptările”, a spus Lindner.
La începutul acestei luni, rata inflaţiei din ţară aferentă lunii decembrie a fost sub estimări, coborând la 9,6%.
Lindner a spus că se aşteaptă la o recesiune ”foarte uşoară”, dar crede, de asemenea, că economia Germaniei este rezistentă.
Asta include industria sa mai largă, precum şi companiile mijlocii, a explicat el.
”Economia germană a reuşit să reducă consumul de gaze cu peste 20% fără a reduce producţia, aşa că asta arată că suntem rezistenţi”, a spus ministrul de Finanţe, abordând presiunile cu care se confruntă economiile europene de la izbucnirea crizei din Ucraina.
El a spus că guvernul german se concentrează acum pe ”întărirea competitivităţii” economiei sale.
Lindner s-a referit, de asemenea, la Legea administraţiei americane de reducere a inflaţiei, despre care a spus că are unele îngrijorări.
”Avem nevoie de diplomaţie comercială şi nu de orice fel de război comercial sau de o competiţie între Statele Unite şi Uniunea Europeană, despre cine îşi permite să plătească mai multe subvenţii.
Vor fi doi învinşi, SUA şi Uniunea Europeană”, a spus Lindner.
Deşi a declarat că a înţeles domeniile de interes ale guvernului SUA, ale unei tranziţii verzi şi relaţia sa cu China, el consideră, de asemenea, că ”efectele secundare negative asupra Uniunii Europene şi a relaţiei noastre comerciale bilaterale” trebuie reduse la minimum.