Ministerul Apărării de la Londra: Ambele părți beligerante din Ucraina se confruntă cu moral scăzut și cu dezertări

Ultima actualizare: 19-06-2022 15:24
soldati, ucraina, razboi
Imago

Atât forţele ruseşti, cât şi cele ucrainene se confruntă probabil cu un moral ''variabil'' şi cu dezertări, consemnează Ministerul Apărării de la Londra, pe baza unor informaţii de la serviciile de informaţii britanice, transmite DPA duminică.

Vezi live text cu războiul din Ucraina. Ultimele știri din ziua 116

''Forţele ucrainene au suferit probabil dezertări în ultimele săptămâni, cu toate acestea, este foarte probabil ca moralul ruşilor să rămână deosebit de tulburat'', scrie ministerul pe Twitter, în ultima sa actualizare.

''Continuă să apară cazuri de refuzare a ordinelor de către întregi unităţi ruseşti şi de ciocniri armate între ofiţeri şi soldaţii lor", adaugă raportul.

''Factorii care determină moralul scăzut al ruşilor includ percepţia unei conduceri slabe, oportunităţile limitate de rotaţie a unităţilor în afara luptei, pierderile foarte mari, stresul de luptă, o logistică în continuare slabă şi probleme cu plata'', scrie ministerul.

Acesta precizează că ambele părţi au "continuat să efectueze bombardamente de artilerie grea" la nord, est şi sud de Severodoneţk în ultimele zile, cu ''puţine schimbări pe linia frontului''.

Guvernul britanic a publicat periodic actualizări ale informaţiilor de la începutul războiului din Ucraina. Moscova acuză Londra de desfăşurarea unei campanii de dezinformare ţintite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO