Mii de rusi au "corectat" sacrilegiul unei "rugaciuni punk", indreptate impotriva lui Vladimir Putin

Ultima actualizare: 08-08-2012 03:09

Zeci de mii de credinciosi au raspuns la apelul Patriarhului Bisericii Ruse. S-au rugat pentru a "corecta" sacrilegiul unei "rugaciuni punk", impotriva lui Vladimir Putin, desfasurata in interiorul catedralei Hristos Mantuitorul, din Moscova.

Acum doua luni, un grup de fete a cantat chiar in fata altarului, pe ritmuri punk, in semn de protest.

Biserica le-a acuzat de blasfemie si tinere risca sapte ani de inchisoare.

"Maica Domnului, scapa-ne de Putin!", asa a sunat insolitul protest punk din cea mai mare catedrala moscovita. Fetele cu cagule colorate pe cap au denuntat, chiar din fata altarului, sprijinul neconditionat pe care Biserica i-l acorda lui Putin, pe atunci inca premier. Avea nevoie insa de toata sustinerea ca sa fie reales presedinte pe 4 martie.

Corespondent ABC: "Puteau sa-si aleaga orice scena pentru reprezentatia lor, dar au ales catedrala Hristos Mantuitorul, din centrul Moscovei. Cand vrea sa vina la biserica, Vladimir Putin vine aici."

Cele cinci protestatare, care si-au castigat destui simpatizanti, mai ales in randul tinerilor, au fost arestate. Biserica, in frunte cu patriarhul Kiril, le-a acuzat de blasfemie, iar autoritatile le-au pregatit un proces la capatul caruia ar putea ajunge dupa gratii.

In toata aceasta poveste, insa, Biserica si sustinatorii Kremlinului au vazut un prilej de a-i mobiliza pe credinciosi in favoarea ortodoxiei. Si, implicit, a "tarului-presedinte", Putin.

Sute de motociclisti si soferi au luat parte la un asa numit "mars pentru ortodoxie". Si, dupa slujba de ieri, patriarhul le-a aratat credinciosilor icoane si relicve care, spune inaltul prelat, au fost "pangarite" de grupul punk.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO