Michelle Obama intervine în conflictul din Familia Regală. „Nu a fost o surpriză”

Dată publicare: 17-03-2021 10:44
Dată actualizare: 17-03-2021 10:46


Când va fi lansat documentarul „Becoming”, despre Michelle Obama, fosta primă doamnă a SUA

Michelle Obama, fosta prima doamnă a Statelor Unite, a declarat în cadrul unui interviu că nu este complet surprinsă de acuzațiile de rasism aduse Familiei Regale din Marea Britanie.

Într-un interviu cu Jenna Bush Hager la emisiunea „Today” a NBC, Michelle Obama a reacționat la interviul oferit de Harry și Meghan pentru Oprah, conform CNN.

„Rasa nu este o construcție nouă în această lume pentru oamenii de culoare. Deci, nu a fost o surpriză completă să-i auzi sentimentele și să le articulezi", a spus Obama cu referire la declarațiile lui Meghan.

În interviul lui Meghan cu Oprah Winfrey, difuzat în SUA pe 7 martie, ducesa a detaliat câteva dintre atitudinile rasiste pe care le-a întâmpinat, nu numai din presa din Regatul Unit, ci și din Familia Regală.

Principalul incident povestit de Meghan a fost îngrijorarea unor membri ai Familiei Regale cu privire la culoarea pielii fiului lor, Archie, și „ce ar însemna asta”.

Atât Meghan, cât și prințul Harry au spus că sănătatea lor mentală a avut de suferit în acel moment, dar îngrijorările lor au fost respinse. De asemenea, Meghan a povestit despre gravitatea situației în care s-a aflat și că a ajuns să aibă gânduri suicidale.

„Lucrul la care sper și lucrul la care mă gândesc este că această familie este în primul rând o familie. Mă rog pentru iertare și vindecare pentru ei, astfel încât să poată folosi acest lucru ca un moment de învățare pentru noi toți”, a spus Obama.

Regina Elisabeta a II-a a reacționat la interviul lui Harry și Meghan și a spus că acuzațiile de rasism vor fi „adresate în mod privat de familie”. În mod separat, prințul William a declarat că membrii familiei regale nu sunt rasiști.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO