Nicolas Sarkozy, la judecată într-un nou proces. A fost deja condamnat în alt dosar, de corupție

Dată publicare: 17-03-2021 10:17
Dată actualizare: 18-03-2021 10:33


Nicolas Sarkozy este judecat de miercuri pentru finanțarea ilegală a campaniei sale din 2012. Fostul președinte al Franței a fost condamnat într-un alt dosar la trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare.

 

În procesul care începe miercuri, Sarkozy este inculpat pentru finanţarea ilegală a campaniei sale electorale din 2012. El este acuzat de depăşirea cu 20 de milioane de euro a limitei legale pentru cheltuielile de campanie, relatează dpa și Agerpres.

Alături de el sunt inculpate pentru fraudă sau complicitate la această infracțiune încă 13 persoane. Procuratura susţine că pentru menţinerea cheltuielilor fostului preşedinte sub limita legală s-au folosit facturi false.

Verdictul în aşa-numitul dosar Bygmalion - după numele agenţiei de comunicare implicate - este aşteptat la jumătatea lui aprilie.

Presa franceză afirmă însă că procesul ar putea fi amânat imediat după primul termen, deoarece unul din avocaţii apărării este bolnav.

Sarkozy, preşedinte din 2007 până în 2012, riscă o condamnare de un an de închisoare şi o amendă de 3750 de euro.

În procesul precedent, Nicolas Sarkozy a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi nici executorie până după apel.


VIDEO PROTVPLUS.RO