Metodele de finantare la care a ajuns sa recurga ISIS. Loviturile aeriene i-au lasat pe teroristi in pragul falimentului
Un raport al judiciarilor din Iraq arata ca ISIS gaseste noi modalitati de a-si plati luptatorii, dupa ce au pierdut o parte din campurile petrolifere. Gruparea terorista a inceput sa se orienteze spre piscicultura si vanzari de automobile.
Autoritatile din Iraq spun ca Statul Islamic a gasit noi metode pentru a depasi pierderile financiare suferite odata cu veniturile scazute provenite din petrol, scrie The Independent.
Gruparea terorista foloseste mijloace neobisnuite pentru a-si putea remunera luptatorii si pentru a-si finanta activitatile, odata cu respingerea lor din teritoriul pe care l-au detinut anterior.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Expertii au estimat veniturile anuale ale ISIS in jurul sumei de 2,9 miliarde de dolari in anul 2014, cand si-au declarat califatul. Statul Islamic controla o treime din teritoriul Iraq, inclusiv orasul Mosul si cateva terenuri din Siria. Acestia isi castigau veniturile din petrol si instalatiile de gaz.
Atacurile aeriene repetate survenite din partea Rusiei si coalitiei conduse de Statelor Unite au facut ca ISIS sa piarda o mare parte din castiguri. In urma cu o saptamana, presedintele American Barack Obama a declarat ferm ca ISIS va fi evacuat permanent din Mosul pana la sfarsitul anului curent.
Pentru a diminua pierderile si pentru a isi redresa bugetul, Statul Islamic recurge la practici precum agricultura si piscicultura, pe care acestia le-au utilizat si in trecut, inainte sa revendice teritoriile, conform Reuters.
Sursa: The Independent
Etichete: bani, terorism, afaceri, statul islamic,
Dată publicare:
29-04-2016 14:04