Febra Campionatului Mondial a cuprins SUA. Restaurantele si-au adaptat meniurile si servesc feijoada si bere traditionala
Cum te poti bucura de atmosfera tipic braziliana daca nu ai ajuns, de exemplu, la Rio, pentru Cupa Mondiala? Poti incerca o mancare traditionala si o bere venita direct din Brazilia.
Daca plajele aflate sub stapanirea fetelor frumoase si petrecerile raman la mii de kilometri distanta, macar mancarea sa fie o consolare pentru suporterii care nu au ajuns in Brazilia. Cel putin asa gandesc proprietarii restaurantelor din Statele Unite, care au pus la punct un meniu de Cupa Mondiala.
Matt Brit, bucatar: "Este vorba de o combinatie de condimente, de arome bogate, de influenta vest-africana."
Intr-un restaurant din Washinton, bucatarul pregateste Feijoada - mancarea nationala a brazilienilor, mostenire de la colonistii portughezi: "Voi condimenta foarte bine carnea de porc cu sare si piper, pe ambele parti. Apoi o vom gati pe o "plancha", un fel de plita, pe care se rumeneste uniform si care este folosita des in America Latina."
In afara de carne, Feijoada contine si legume, fasole si un sos picant: "Vom folosi chili, ceapa si usturoi, dar si pasta Miso, care nu se afla in reteta traditionala, dar care ii confera si o aroma deosebita. Apoi, luam bucatile crocante de porc si le cufundam in sos."
Si cum, fiecare victorie cere si un toast...
Matt Britt, bucatar: "Le oferim clientilor Palma Louca si Xingu. Xingu este un tip de bere neagra, Palma Louca este o bere usoara, racoritoare pentru zilele calduroase din Brazilia."
Doamnele, in schimb, sunt invitate la un cocktail, precum traditionaulul Caipirinha - o combinatie de zahar, lime si cachaca, un lichior din trestie de zahar.