Ultimul mesaj al unui american înainte să moară din cauza Covid-19, după ce a fost la o petrecere. "Nu este o glumă"

Dată publicare: 02-07-2020 11:37
Dată actualizare: 02-07-2020 11:57


Thomas Macias

Un bărbat din California a postat pe Facebook un mesaj în care și-a exprimat regretele pentru că  acontractat coronavirusul după ce a participat la o petrecere în luna iunie. O zi mai târziu, a murit din cauza COVID-19, scrie NBC News.

Pe 20 iunie, Thomas Macias, în vârstă de 51 de ani, a scris pe Facebook: „Este posibil ca unii dintre voi să știe, dar majoritatea nu. Eu ... am ieșit acum câteva săptămâni și am contractat coronavirusul”.

Macias, care era șofer de camion, și-a exprimat vinovăția pentru că, probabil, și-a expus familia la virus.

„Din cauza prostiei mele mi-am pus în pericol mama și sănătatea familiei mele”, a scris el. „Aceasta a fost o experiență foarte dureroasă. Sperăm că cu ajutorul lui Dumnezeu, voi putea supraviețui”.

Un oficial al Biroului de medicină legală din Riverside a declarat miercuri pentru NBC News că Macias a murit din cauza COVID-19.

De la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii iunie, Macias a ieșit doar când a fost necesar, a declarat Gustavo Lopez, cumnatul său, într-un interviu telefonic, miercuri.

„El s-a izolat cât a putut pentru că avea exces de greutate și avea diabet”, a spus Lopez.

Cu toate acestea, Lopez a spus că, la începutul lunii iunie, însă - după ce guvernul Gavin Newsom a indicat că va relaxa restricțiile de distanțare socială - Macias a participat la o petrecere care a vut loc în Lacul Elsinore, la aproximativ 70 de mile sud-est de Los Angeles.

După aceea, un prieten al lui Macias, care a fost și el la petrecere, l-a contactat pentru a-i spune că a fost depistat pozitiv pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirus, a spus cumnatul acestuia.

Prietenul lui Macias i-a spus că știa de diagnostic când a participat la petrecere, dar că, deoarece nu prezenta simptome, nu credea că ar putea infecta pe nimeni.

Sursa: NBCNews


VIDEO PROTVPLUS.RO