Mesajele emoționate ale Prinților Harry și William despre bunicul lor, Prințul Philip

Dată publicare: 12-04-2021 17:42
Dată actualizare: 12-04-2021 19:43


Prinţul Harry, revenit duminică seară în Anglia pentru funeraliile prinţului Philip, bunicul său, a transmis luni un mesaj în care l-a numit pe acesta un bărbat de onoare, cu spirit ascuţit şi mult umor, relatează news.ro.

„A fost el însuşi cu adevărat, cu o inteligenţă foarte ascuţită şi putea capta atenţia oricărei încăperi datorită farmecului său, dar şi pentru că nu ştiai vreodată ce ar fi putut urma să spună. Va fi ţinut minte ca cel mai longeviv consort al unui monarh în exerciţiu, un militar decorat, un prinţ şi un duce”.

Mesajul lui continuă: „Pentru mine, ca pentru mulţi dintre voi care aţi pierdut pe cineva drag în anul care a trecut, el a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a glumelor şi jucăuş până la final”.

Prinţul William: Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte a unei generaţii extraordinare

 

Omagiul prinţului Harry a venit la mai puţin de o oră după cel al fratelui lui mai mare, William.

Ducele de Cambridge a spus despre bunicul lui că l-a ghidat în viaţă şi s-a arătat recunoscător pentru bunătatea pe care prinţul Philip a arătat-o familiei sale.

„Centenarul vieţii bunicului meu a fost definit de serviciu - în slujba ţării sale şi Commonwealth-ului, soţiei lui şi reginei şi familiei noastre”, a transmis prinţul William.

Mesajul, care a fost publicat şi pe Facebook împreună cu o fotografie în care prinţul Philip e alături de strănepotul George, continuă: „Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult - ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului”.

„Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul meu, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca”.

La înmormântarea Prințului Philip vor participa 30 de persoane

 

Prinţul Harry a revenit duminică la prânz în Marea Britanie. Potrivit ziarului The Sun, a fost aşteptat pe pista de un echipaj al poliţiei şi escortat cu discreţie până la Palatul Kensington, unde va rămâne în izolare până în ziua înmormântării. Între timp va fi testat de cel puţin 2 ori. Nu va avea timp să stea 10 zile în carantină, cât impun regulile în vigoare, dar sunt prevăzute excepţii pentru decese în familie.

Palatul Buckingham a dezvăluit planul funeraliilor, ce vor avea loc sâmbătă, la Capela St. George de la Windsor, la ora locală 15:00.

Chiar şi ducele de Edinburgh ar fi fost uimit să ştie cât de restrânsă va fi înmormântarea lui. Vor participa doar 30 de persoane: copiii, nepoțiiişi secretarul său personal. Toţi vor purta măşti, inclusiv regina. Prinţul Charles şi fiii săi, William şi Harry vor păşi în urma sicriului, când va fi transferat de la castel la capela St. George.

Prinţul Philip, care a fost căsătorit 73 de ani cu regina Elizabeth II, a murit pe 9 aprilie, la Castelul Windsor. El va fi înhumat pe 17 aprilie, după o ceremonie religioasă restrânsă ce va avea loc în Capela St. George de pe domeniul castelului.


VIDEO PROTVPLUS.RO