Medicii din Marea Britanie se așteaptă la un al doilea vârf al pandemiei peste șase luni: „Este inacceptabil”

Ultima actualizare: 14-09-2020 10:40
coroanvirus
Gandul

Aproape 86% dintre medicii din Marea Britanie spun că se așteaptă la un al doilea vârf al epidemiei de coronavirus în următoarele șase luni, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de îmbolnăvire.

Duminică a fost a treia zi în care noile cazuri de coronavirus raportate în Marea Britanie au depășit 3.000 - cele mai mari cifre din mai - cu 2.837 de cazuri noi raportate doar în Anglia. În timp ce numărul testelor efectuate a crescut în ultimele luni, experții au spus că acest lucru nu explică pe deplin creșterea recentă, potrivit The Guardian.

Într-un sondaj, Asociația Medicală Britanică (BMA) a întrebat peste 8.000 de medici și studenți la medicină din Anglia care sunt preocupările lor principale, având de ales între un al doilea vârf al epidemiei, epuizarea sau îmbolnăvirea personalului medical și sezonul rece. Aproape 30% dintre respondenți au ales un al doilea vârf ca fiind îngrijorarea care se află pe primul loc.

86% dintre respondenți au susținut că un al doilea vârf al epidemiei în următoarele șase luni este fie „destul de probabil”, fie „foarte probabil”.

La întrebarea care dintre factori ar putea duce la apariția unui al doilea vârf, aproape 90% dintre respondenți au menționat eșecurile sistemului de testare, lipsa restricțiilor sau incapacitatea de a înțelege corect anumite mesaje transmise de oficiali.

„Noile măsuri de astăzi (cum ar fi„ regula celor șase ”) pot fi de folos, dar este clar că alte probleme fundamentale trebuie abordate urgent. Aceasta include rezolvarea definitivă a problemei de testare și depistare a persoanelor infectate. Este inacceptabil faptul că persoanele care au boala nu sunt identificate din cauza defecțiunilor din sistem, ceea ce duce la răspândirea infecției”, a mai spus un medic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO