Medicii care i-au tratat pe Serghei şi Iulia Skripal, nesiguri în privinţa stării lor de sănătate


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 29 Mai 2018 10:04
Categorie: Stiri externe

Medicii care i-au tratat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica lui mărturisesc că n-au crezut că aceştia vor supravieţui.

 

Într-un interviu acordat postului BBC, personalul medical al spitalului din Salisbury a descris situația extraordinară cu care s-a confruntat în tratarea celor doi pacienţi.

 

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica lui Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul englez Salisbury, pe 4 martie. Iniţial, echipa medicală a suspectat o supradoză de opioide, însă diagnosticul a fost modificat drastic: otrăvire cu un agent neurotoxic.

Când am înţeles că este vorba despre un agent neurotoxic, ne așteptam să nu supraviețuiască. Am fi încercat toate terapiile existete. Le-am fi oferit cea mai bună îngrijire. Dar toate dovezile indicau că nu vor supraviețui”, a transmis Stephen Jukes, medic terapie intensivă.

Iulia și tatăl său au fost puternic sedați și li s-au administrat doze mari de medicamente menite să contracareze efectele agentului Novichock și să ajute la reluarea producției naturale a unor enzime-cheie.

Însă, în momentul în care a fost internat cu simptome similare și polițistul Nick Bailey, care făcuse parte din prima unitate de intervenţie, medicii s-au temut de contagiune.

Când a fost internat cu simptome similare şi poliţistul, a existat o îngrijorare reală privind amploarea pe care ar putea căpăta-o incidentul. În acel moment, chiar nu ştiam ce va urma”, a explicat Lorna Wilkinson, asistentă-şefă.

Într-o măsură covârşitoare, reuşita în aceste cazuri o putem atribui îngrijirii primite de pacienţi. Mă refer la o excelentă muncă de echipă a medicilor şi la devotamentul fantastic al asistentelor”, a subliniat Duncan Murray, şeful secţiei de terapie intensivă.

Întrebat despre impactul pe termen lung al otrăvirii asupra sănătăţii celor 3, directorul medical al spitalului a recunoscut că prognoza este incertă.

Răspunsul onest e că nu ştim, întreaga noastră experienţă în materie de otrăvire cu Novichock se rezumă la aceşti trei pacienţi. Cel mai corect ar fi să spunem că încă învăţăm despre asta”, a precizat Christine Blanshard, director medical al Spitalului din Salisbury.

Londra a acuzat direct Moscova pentru otrăvirea celor doi Skripal, iar guvernele occidentale, inclusiv cel american, au expulzat peste 100 de diplomaţi ruşi. Rusia a negat categoric orice amestec şi a ripostat simetric, expulzând diplomaţi străini.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Primele discuții NATO - Rusia după otrăvirea spionului Serghei Skripal
Primele discuții NATO - Rusia după otrăvirea spionului Serghei Skripal
VIDEO PROTVPLUS.RO
theresa may
Ultima zi a Theresei May, la Downing Street. Cine îi va lua locul
Drama oamenilor din Venezuela: "Mi-e foame, aş vrea să mănânc ceva"
El Chapo a făcut apel la condamnarea sa pe viață. Cât ar putea dura procesul
Momentul în care șoferul unei camionete cu 273 kg de droguri lovește mașina de poliție parcată
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a inspectat un nou submarin nord-coreean. FOTO
Seulul a tras focuri de avertisment după ce un avion rus a încălcat spaţiul aerian sud-coreean
produse bio
Cum preparăm detergentul lichid de vase acasă şi din ingrediente care nu irită mâinile
Cod portocaliu de caniculă în Franța. Anunțul făcut de meteorologi
Trump, despre relația cu Kim Jong-un: „Când vor fi gata, vom fi şi noi gata”
MAE: Cod de caniculă în Franța. Regiunile cele mai afectate
Cum a reușit o instructoare de pilates să fure 40.000 de euro de la clienți. Ce a cumpărat
UE ar putea avea un nou mecanism de primire a refugiaţilor, stabilit de Germania şi Franţa