Medicii care i-au tratat pe Serghei şi Iulia Skripal, nesiguri în privinţa stării lor de sănătate

Ultimul update: Marti 29 Mai 2018 14:26
Data publicarii: Marti 29 Mai 2018 10:04
Categorie: Internaţional

Medicii care i-au tratat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica lui mărturisesc că n-au crezut că aceştia vor supravieţui.

 

Într-un interviu acordat postului BBC, personalul medical al spitalului din Salisbury a descris situația extraordinară cu care s-a confruntat în tratarea celor doi pacienţi.

 

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica lui Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul englez Salisbury, pe 4 martie. Iniţial, echipa medicală a suspectat o supradoză de opioide, însă diagnosticul a fost modificat drastic: otrăvire cu un agent neurotoxic.

Când am înţeles că este vorba despre un agent neurotoxic, ne așteptam să nu supraviețuiască. Am fi încercat toate terapiile existete. Le-am fi oferit cea mai bună îngrijire. Dar toate dovezile indicau că nu vor supraviețui”, a transmis Stephen Jukes, medic terapie intensivă.

Iulia și tatăl său au fost puternic sedați și li s-au administrat doze mari de medicamente menite să contracareze efectele agentului Novichock și să ajute la reluarea producției naturale a unor enzime-cheie.

Însă, în momentul în care a fost internat cu simptome similare și polițistul Nick Bailey, care făcuse parte din prima unitate de intervenţie, medicii s-au temut de contagiune.

Când a fost internat cu simptome similare şi poliţistul, a existat o îngrijorare reală privind amploarea pe care ar putea căpăta-o incidentul. În acel moment, chiar nu ştiam ce va urma”, a explicat Lorna Wilkinson, asistentă-şefă.

Într-o măsură covârşitoare, reuşita în aceste cazuri o putem atribui îngrijirii primite de pacienţi. Mă refer la o excelentă muncă de echipă a medicilor şi la devotamentul fantastic al asistentelor”, a subliniat Duncan Murray, şeful secţiei de terapie intensivă.

Întrebat despre impactul pe termen lung al otrăvirii asupra sănătăţii celor 3, directorul medical al spitalului a recunoscut că prognoza este incertă.

Răspunsul onest e că nu ştim, întreaga noastră experienţă în materie de otrăvire cu Novichock se rezumă la aceşti trei pacienţi. Cel mai corect ar fi să spunem că încă învăţăm despre asta”, a precizat Christine Blanshard, director medical al Spitalului din Salisbury.

Londra a acuzat direct Moscova pentru otrăvirea celor doi Skripal, iar guvernele occidentale, inclusiv cel american, au expulzat peste 100 de diplomaţi ruşi. Rusia a negat categoric orice amestec şi a ripostat simetric, expulzând diplomaţi străini.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Primele discuții NATO - Rusia după otrăvirea spionului Serghei Skripal
Primele discuții NATO - Rusia după otrăvirea spionului Serghei Skripal
VIDEO PROTVPLUS.RO
Guantanamo Bay
Controversata închisoare Guantanamo va mai rămâne deschisă încă 25 de ani
Donald Trump amenință Mexicul cu închiderea granițelor: "Voi chema armata americană"
Motivul pentru care în Coreea de Nord e mai bine să fii șofer decât medic. „Este jobul ideal!”
Un român a intrat prin efracție în închisoarea din Italia din care fusese eliberat. Motivul gestului său
Un interlop ucrainean care și-a înscenat moartea a fost prins în Franța după ce a făcut o greșeală
Lideri europeni la bere și cartofi prăjiți după prima zi de summit la Bruxelles
vladimir putin
Putin, despre ce ar urma în cazul unui atac nuclear asupra Rusiei. ”Noi vom merge în Rai”
Restaurantul unde puteți mânca pe gratis dacă sunteți populari pe Instagram
Vladimir Putin, despre atacul armat din Crimeea: „Totul a început cu evenimentele din SUA”
Kanye West și Kim Kardashian, vizită în Uganda. Au donat pantofi sport unor copii orfani
Condițiile impuse de Papa Francisc, ca să viziteze Coreea de Nord
Republica Moldova ar putea bloca accesul Marii Britanii la fonduri de mii de miliarde de dolari