Medicii care i-au tratat pe Serghei şi Iulia Skripal, nesiguri în privinţa stării lor de sănătate

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 29 Mai 2018 10:04
Categorie: Internaţional

Medicii care i-au tratat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica lui mărturisesc că n-au crezut că aceştia vor supravieţui.

 

Într-un interviu acordat postului BBC, personalul medical al spitalului din Salisbury a descris situația extraordinară cu care s-a confruntat în tratarea celor doi pacienţi.

 

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica lui Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din oraşul englez Salisbury, pe 4 martie. Iniţial, echipa medicală a suspectat o supradoză de opioide, însă diagnosticul a fost modificat drastic: otrăvire cu un agent neurotoxic.

Când am înţeles că este vorba despre un agent neurotoxic, ne așteptam să nu supraviețuiască. Am fi încercat toate terapiile existete. Le-am fi oferit cea mai bună îngrijire. Dar toate dovezile indicau că nu vor supraviețui”, a transmis Stephen Jukes, medic terapie intensivă.

Iulia și tatăl său au fost puternic sedați și li s-au administrat doze mari de medicamente menite să contracareze efectele agentului Novichock și să ajute la reluarea producției naturale a unor enzime-cheie.

Însă, în momentul în care a fost internat cu simptome similare și polițistul Nick Bailey, care făcuse parte din prima unitate de intervenţie, medicii s-au temut de contagiune.

Când a fost internat cu simptome similare şi poliţistul, a existat o îngrijorare reală privind amploarea pe care ar putea căpăta-o incidentul. În acel moment, chiar nu ştiam ce va urma”, a explicat Lorna Wilkinson, asistentă-şefă.

Într-o măsură covârşitoare, reuşita în aceste cazuri o putem atribui îngrijirii primite de pacienţi. Mă refer la o excelentă muncă de echipă a medicilor şi la devotamentul fantastic al asistentelor”, a subliniat Duncan Murray, şeful secţiei de terapie intensivă.

Întrebat despre impactul pe termen lung al otrăvirii asupra sănătăţii celor 3, directorul medical al spitalului a recunoscut că prognoza este incertă.

Răspunsul onest e că nu ştim, întreaga noastră experienţă în materie de otrăvire cu Novichock se rezumă la aceşti trei pacienţi. Cel mai corect ar fi să spunem că încă învăţăm despre asta”, a precizat Christine Blanshard, director medical al Spitalului din Salisbury.

Londra a acuzat direct Moscova pentru otrăvirea celor doi Skripal, iar guvernele occidentale, inclusiv cel american, au expulzat peste 100 de diplomaţi ruşi. Rusia a negat categoric orice amestec şi a ripostat simetric, expulzând diplomaţi străini.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Primele discuții NATO - Rusia după otrăvirea spionului Serghei Skripal
Primele discuții NATO - Rusia după otrăvirea spionului Serghei Skripal
VIDEO PROTVPLUS.RO
rusia, sua, distrugator, marea neagra,
SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră pentru ”sprijinul aliaților”. Răspunsul Rusiei
Amendă uriașă pentru părinții care scot copiii de la școală mai devreme pentru vacanțe
Un bărbat și-a riscat viața să ajute o șoferiță blocată pe calea ferată. Imagini șocante
Prima imagine cu copilul căzut de 8 zile într-un puț, în Spania. Ce indicii au salvatorii
Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru folosirea unei drone deasupra aeroportului Heathrow
Cel mai bătrân om din lume a murit în somn. Câți ani avea japonezul
pasageri in avion
Panică într-un avion care zbura spre Dubai. Pasagerii acuzau că se sufocă: ”Se făcuse verde”
”Afacerea” ilegală pusă în practică de o studentă. Ce a făcut cu zeci de cai
Caii au fost de partea legii. Cum a fost prins de polițiști un suspect fugar
Creștinii ortodocși de rit vechi au sărbătorit Boboteaza cu băi în ape înghețate
O bombă a explodat într-o mașină, lângă un tribunal din Irlanda de Nord. FOTO/VIDEO
Patinatoare sud-coreene îşi acuză foştii antrenori că le-au bătut şi le-au abuzat sexual