Medic britanic: Există foarte multe dovezi care arată că nu există o conexiune între AstraZeneca și tromboză

Dată publicare: 17-03-2021 20:53
Dată actualizare: 17-03-2021 20:57


astrazeneca

Foarte multe dovezi liniștitoare sugerează că nu există niciun risc crescut de cheaguri de sânge provocat de vaccinul AstraZeneca, a spus directorul medical adjunct al Angliei, adăugând că se așteaptă ca EMA să fie de acord, scrie Reuters.

”În culise, există foarte multă muncă pentru a vedea dacă există un semnal în legătură cu ceea ce numim evenimente venoase tromboembolice - cheaguri", a declarat miercuri Jonathan Van-Tam la o conferință de presă.

„Și acum există o mulțime de dovezi care apar și care sunt liniștitoare că nu există un semnal general suplimentar sau un risc crescut. Și mă aștept, fără a aduce atingere constatărilor lor absolute, să fie concluziile finale ale EMA și MHRA (britanic) curs", a mai spus acesta.

Aproximativ cincisprezece țări, inclusiv Germania, Franța și Italia, au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca ca măsură de precauție, după rapoarte de probleme de sânge detectate la persoanele vaccinate, cum ar fi dificultăți de coagulare sau formarea de cheaguri (tromboză), fără legătură în acest stadiu.

 

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO