Meciul Halep-Andreescu, în presa internațională. „Adolescenta-fenomen și idolul ei”

Dată publicare: 29-10-2019 12:18
Dată actualizare: 29-10-2019 12:26


halep-andreescu

Meciul dintre Simona Halep și Bianca Andreescu, încheiat cu scorul de 3-6, 7-6 (6), 6-3, a fost prezentat în mai multe publicații internaționale.

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 3-6, 7-6 (6), 6-3, pe jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 4 mondial, în prima etapă a Grupei Violet a Turneului Campioanelor, de la Shenzhen. Halep a salvat o minge de meci la scorul de 5-6, în setul secund.

Publicația britanică The Independent a prezentat „jocul spectaculos de creativ” al Biancăi Andreescu și „rezistența mare” a Simonei Halep.

„Ascensiunea Biancăi Andreescu în topul celor mai bune jucătoare din lume a fost una dintre cele mai importante părți ale anului în tenisul feminin, dar progresul canadianei a fost oprit pentru o secundă luni, când a fost învinsă de Simona Halep”, relatează The Independent.

Bianca Andreescu a pierdut două meciuri la rând, pentru prima dată în 14 luni.

Un alt lucru surprins de Independent a fost reîntoarcerea lui Darren Cahill și faptul că Simona Halep i-a cerut ajutorul de mai multe ori pe parcursul meciului.

„L-am chemat de atâtea ori pentru că mi-a fost dor de el. Mi-a spus că joc bine, chiar dacă eu nu credeam că joc prea bine. Mi-a spus că e ok și că pot să servesc mai bine, ceea ce era adevărat”, a spus Simona Halep după meci.

CNN a scris despre meciul în care „Halep a învins-o pe Andreescu, fana ei”.

„Întâlnirea dintre adolescenta fenomen și idolul ei nu a dezamăgit”, conform postului de televiziune american, menționând că „superstarul mai în vârstă” a învins-o pe canadiană.

Un jurnalist american de la New York Times nu crede că Halep ar fi întors meciul cu Andreescu fără sfaturile antrenorului ei, relatează News.ro.

Christopher Clarey, jurnalist la New York Times, nu a văzut cu ochi buni ajutorul dat de Darren Cahill elevei lui, Simona Halep, la meciul cu Bianca Andreescu, fiind convins că fără intervenţia antrenourlui ei jucătoarea română nu ar fi întors soarta partidei de la Turneul Campionilor.

„Puţine şanse, în opinia mea, ca Halep să revină şi să o învingă pe Andreescu fără <on-court coaching> şi fără sfaturile lui Darren Cahill. Dacă asta este pozitiv sau negativ pentru tenis, depinde de filozofia fiecăruia. Personal, mai degrabă aş prefera să o văd încercând să-şi rezolve singură problemele în timp real", a scris Clarey, pe o reţea de socializare.

Halep l-a chemat de patru ori pe Cahill pe teren la meciul de luni şi ar mai fi vrut o dată să discute cu el, dar arbitrul de scaun nu i-a mai permis.

Cu ocazia acestui turneu, Cahill a redevenit oficial antrenorul Simonei Halep, după o pauză de un an. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN, Independent.co.uk, News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO