Materialul neobișnuit din care va fi confecționat sicriul Prințului Philip

Dată publicare: 12-04-2021 19:43
Dată actualizare: 12-04-2021 19:51


Prinţul Philip

Prințul Philip al Marii Britanii va avea parte de o înmormântare ecologică - sicriul său va fi confecționat din lână și va fi transportat de un Land Rover electric, scrie The Sun.

Ducele de Edinburgh a fost una dintre primele personalități care a vorbit despre schimbările climatice, în anii 1950. El va fi înmormântat într-un sicriu de 900 de lire, realizat din lână. Coșciugul va fi transportat de un Land Rover cu un design special, la care a contribuit și Prințul Philip.

Înmormântarea Prințului Philip va avea loc în data de 17 aprilie, la Castelul Windsor. Prințul Philip al Marii Britanii nu va avea o înmormântare de stat, iar trupul său nu va fi depus public pentru cetățenii Marii Britanii care vor să ofere un ultim omagiu. Această decizie a fost luată pentru a fi respectate măsurile de prevenire a infectării cu Covid-19.

Cine va participa la înormântare

 

Doar 30 de persoane vor avea voie să participe la funeralii, ca urmare a restricțiilor dure impuse în contextul pandemiei.

În timp ce membri apropiați ai familiei vor fi prezenți, strănepoții Reginei ar putea rămâne acasă în timpul ceremoniei.

Boris Johnson nu va participa la slujbă pentru a permite unui alt membru al familiei să meargă în locul său.

Prințul Harry s-a întors din Statele Unite, unde locuiește în prezent, pentru a lua parte la înmormântarea bunicului său.

Meghan Markle a fost sfătuită însă de medicul ei să nu călătorească cu avionul, din cauza faptului că este însărcinată, ceea ce o va împiedica să participe la înmormântarea Prințului Philip.

Este sigur că cei patru copii ai Reginei și soții lor prințul Charles și Camilla, prințesa Anne și viceamiralul Sir Timothy Lawrence, prințul Andrew, iar prințul Edward și Sophie Wessex se vor număra printre cei 30.

Monarhul și soțul ei au avut, de asemenea, opt nepoți: Peter Phillips, Zara Tindall, prințul William, prințul Harry, prințesa Beatrice, prințesa Eugenie, Lady Louise Windsor și vicontele de Severn.

Ducesa de Cambridge va fi, de asemenea, așteptată să participe.

Și partenerii nepoților, Mike Tindall, Jack Brooksbank și Edoardo Mapelli Mozzi, pot participa.

Este, de asemenea, probabil că Regina își va invita verii și partenerii lor: prințesa Alexandra, ducele și ducesa de Gloucester, ducele și ducesa de Kent și prințul și prințesa Michael de Kent.

Regina este apropiată de copiii surorii sale, prințesa Margaret: nepotul ei, contele de Snowdon și nepoata Lady Sarah Chatto.

Regina și Philip au 10 strănepoți: Savannah și Isla Phillips, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Ludovic de Cambridge, Mia, Lena și Lucas Tindall, Archie Mountbatten-Windsor și August Brooksbank.

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi figură marcantă a familiei regale britanice, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 99 de an.

Sursa: thesun.co.uk

Tags: philip, funeralii,


VIDEO PROTVPLUS.RO