Masacru in Ohio. 48 de animale exotice, ciuruite de trupele SWAT si serifii locali

Ultima actualizare: 06-11-2012 12:03
animale moarte

O stranie partida de vanatoare, pe care nimeni nu si-a dorit-o, s-a desfasurat o zi si o noapte in jurul unui orasel din statul american Ohio.

Din motive pe care politia doar le banuieste, proprietarul unei gradini zoologice private a eliberat toate animalele si apoi si-a pus capat zilelor.

Peste 50 de fiare salbatice, printre care tigri, ursi, lei si lupi, s-au plimbat ore intregi in apropierea unei zone locuite.

Doar 6 animale au fost capturate vii si duse la o rezervatie din apropiere. Pe celelalte, le-au impuscat politistii, motivand ca localnicii erau in pericol, asa ca n-au avut de ales.

"Am fost nevoiti sa omoram 48 de animale. Printre acestea se numara un lup, sase ursi bruni, doi ursi grizzly, noua lei, opt leoaice, un babuin, trei pume si 18 tigri".

Acesta a fost bilantul sangeros al incidentului care a inceput marti dupa-amiaza, cand politia din comitatul Muskingum, Ohio, a inceput sa primeasca zeci de apeluri de la populatie. O multime de animale care n-aveau ce cauta in libertate aparusera din senin pe langa curtile lor.

Un tanar a crezut ca vede o vaca in oglinda retrovizoare, dar cand s-a uitat mai bine, era un urs. Si surprizele s-au tinut lant.

Autoritatile au inteles rapid ce se intampla. O vizita la gradina zoologica din apropiere le-a confirmat banuielile. L-au gasit mort pe proprietar si toate custile deschise. Patrule formate din politisti si veterinari au inceput imediat sa caute animalele. N-aveau destule arme cu tranchilizant, asa ca nu le ramanea decat o solutie.

Organizatiile de protectie a animalelor din toata lumea sunt scandalizate. Si totusi, insusi Jack Hanna, un zoolog cunoscut in toata tara, a aparat decizia serifului.

Cat despre omul care a provocat acest masacru, presa scrie acesta a fost probabil un ultim act de razbunare. El avusese mai multe probleme cu legea si abia iesise din inchisoare, unde a stat un an pentru detinere ilegala de arme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO