Masacru în favelele din Rio. Cel puţin 13 morţi, într-o bătălie între poliţie şi bande

Ultima actualizare: 08-02-2019 22:20
masacru Rio
Policia Militar

Un conflict armat sângeros a făcut numeroase victime în favelele din metropola braziliană Rio de Janeiro.

Cel puţin 13 persoane au fost ucise în schimburi de focuri vineri în cursul unei operaţiuni a poliţiei în favele situate aproape de centrul oraşului Rio de Janeiro, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Serviciile de sănătate municipale au declarat că ''14 persoane atinse de gloanţe'' au fost aduse la spitalul Souza Aguiar, în centrul oraşului Rio, ''dintre care 13 deja moarte şi una rănită, în stare gravă''.

Poliţia militară a confirmat pe Twitter că agenţi ai săi ''au împuşcat 12 criminali'' în cursul unei operaţiuni în favelele Fallet, Fogueteiro şi Coroa, toate aproape de cartierul Santa Teresa, situat pe o colină care domină centrul Rio.

Forţele de securitate au intervenit din cauza ''focurilor de armă provocate de conflicte între grupuri criminale'', a precizat poliţia.

Într-o înregistrare video postată pe site-ul ziarului local O Dia pot fi văzute imagini cu poliţişti care încarcă corpurile celor ucişi într-un vehicul.

 

 

''Nu ne vom opri. Puteţi conta pe Poliţia militară'', a anunţat aceasta într-o postare pe Twitter.

Preşedintele Jair Bolsonaro, în opinia căruia ''un bun bandit este un bandit mort'', a declarat război criminalităţii în Brazilia, una dintre cele mai violente ţări din lume, cu peste 64.000 de omoruri în 2017.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO