Doi politisti de elita, care asigurau securitatea la JO, impuscati intr-una dintre cele mai periculoase favele din Rio

Ultima actualizare: 14-08-2016 06:58
rio

Doi politisti de elita care asigurau securitatea Jocurilor Olimpice de vara editia 2016 au fost raniti prin impuscare, unul dintre ei grav, la cap, de catre narcotraficanti, intr-o favela din Rio de Janeiro, au anuntat autoritatile braziliene.

"Trei politisti din Forta Nationala au intrat cu masina, din greseala, in favela Vila do Joao. Vehiculul lor a fost atins de gloantele traficantilor", a declarat pentru AFP un politist care dorit sa-si pastreze anonimatul.

"Unul dintre ei a fost atins la cap si a fost supus unei interventii chirurgicale, fiind tinut sub observatie. Un altul a fost ranit usor, iar cel de-al treilea a scapat nevatamat", a indicat Ministerul brazilian al Justitiei intr-un comunicat.

Incidentul s-a produs intr-unul dintre cartierele sarace care formeaza Complexul Maré, una dintre cele mai mari si mai periculoase favele din Rio, aflata in apropierea aeroportului international.

"Este un atac lamentabil si las. Serviciile noastre de informatii sunt pe cale sa-i identifice pe autori. Doi dintre ei au fost deja identificati", a declarat ministrul Justitiei, Alexandre de Moraes, citat de presa braziliana.

Politistii raniti figureaza printre cei 5.000 de agenti din Forta Nationala trimisi la Rio pentru intarirea securitatii Jocurilor. Acest corp de elita este compus din politisti militari, soldati si pompieri adusi din toata tara. El poate fi mobilizat in anumite state, de catre guvernul federal, pentru situatii specifice.

Marti, trei ziaristi care acopereau Jocurile Olimpice au fost raniti usor la bordul unui autobuz oficial, dupa ce unul dintre geamurile vehiculului a fost spart de pietre aruncate de persoane necunoscute, pe traseul dintre zona olimpica Deodoro si centrul de presa al Parcului Olimpic. Unii dintre jurnalistii aflati la bord au indicat ca au auzit detonari de arma de foc.

Metropola cu 6,5 milioane de locuitori si cu puternice disparitati sociale, Rio de Janeiro se confrunta cu o criminalitate foarte ridicata, alimentata de bandele de narcotraficanti puternic inarmate. Agresiuni si furturi, deseori insotite de violenta, sunt la ordinea zilei in acest mare oras brazilian.

Autoritatile din Brazilia au mobilizat 85.000 de politisti si militari pentru a supraveghea securitatea Jocurilor Olimpice 2016, dublu fata de efectivele de la JO 2012, care au avut loc la Londra.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO