Marylin Monroe, asasinata la comanda lui Bobby Kennedy. Cea mai recenta teorie despre sfarsitul divei

17-05-2014 17:53


Marilyn Monroe a fost ucisa din ordinul lui Bobby Kennedy, fratele presedintelui, speriat ca artista ar putea dezvalui informatii compromitatoare despre familia sa.

Este teoria celei mai recente carti despre sfarsitul regretatei dive, scrisa de doi jurnalisti de investigatie americani.

Acestia sustin ca fratele presedintelui l-ar fi avut complice chiar pe psihiatrul vedetei. Medicul ar fi fost cei care i-a administrat o injectie letala, direct in inima.

Autorii volumului "Asasinarea lui Marylin Monroe: Caz incheiat", Jay Margolis si Richard Buskin, sustin ca Bobby Kennedy nu a actionat singur. Alaturi de el au fost cumnatul sau, actorul Peter Lawford, si psihiatrul lui Monroe, dr. Ralph Greenson, care i-a facut acesteia o injectie fatala cu fenobarbital, in inima, scrie The Daily Mail.

"Bobby Kennedy era hotarat sa ii inchida gura, indiferent de consecinte", a spus ulterior Peter Lawford, sustin autorii cartii, fiind sfasiat de vina pentru moartea vedetei. La moartea actritei ar fi asistat si un asistent medical de pe ambulanta, James C. Hall, care a ajuns la casa vedetei si l-a vazut pe doctorul Greenson injectandu-i acesteia brutal, in inima, fenobarbital nediluat. Greenson i-ar fi rupt si o coasta cu acul seringii.

Bobby Kennedy s-a implicat intr-o relatie cu Maryling in vara anului 1962, cand a fost trimis la Los Angeles de fratele sau John, pentru a o convinge pe actrita a nu il mai sune pe JFK la Casa Alba. Presedintele de atunci al Statelor Unite nu avea de gand sa divorteze de Jackie Kennedy ca sa se casatoreasca cu ea. Bobby nu a rezistat "farmecelor" vedetei.

john f. kennedy

Elicopterul familiei Kennedy ateriza in fata casei lui Peter Lawford din Los Angeles, unde JFK obisnuia sa isi petreaca timpul cu actrite si dive ale vremii, atat de des, incat vila acestuia era supranumita "Sucursala Casei Albe de pe coasta de vest".

Monroe si-a indreptat atentia catre Bobby Kennedy, care i-a promis ca isi va parasi sotia pentru ea. Cand acesta a incercat sa o indeparteze, actrita a amenintat ca va povesti presei tot ce si-a notat in jurnalul ei rosu despre fratii Kennedy. In timpul unei discutii aprinse, Bobby, impreuna cu unui dintre bodyguarzii sai, au drogat-o pentru a cauta jurnalul prin casa si, ulterior, l-au chemat pe doctorul Greenson, un alt barbat implicat intr-o relatie amoroasa cu Marylin, pentru a se asigura ca aceasta nu va mai vorbi niciodata.

May Mann, o jurnalista care a scris despre vedete timp de mai multe decenii, a scris despre investigatia superficiala a mortii lui Monroe, cand a primit un telefon de la seful politiei din Los Angeles. "A spus ca va fi periculos pentru sanatatea mea daca mai scriu reportaje de tipul acesta", a povestit jurnalista.

Ulterior, autoritatile au decis ca moartea lui Marylin Monroe a fost o sinucidere.

VIDEO PROTVPLUS.RO