Mărturiile Prințului Charles după ce s-a vindecat de coronavirus. „Să tratăm planeta ca pe un pacient”

Ultima actualizare: 04-06-2020 20:51

„Trebuie să includem și planeta în recuperarea post Covid”. Declarația îi aparține prințului Charles, care a acordat un prim interviu după ce a scăpat de boală. Între timp, lucrurile încep să intre în normal.

Austria și-a deschis toate granițele, cu excepția frontierei cu Italia. În schimb, Italia, primește din nou vizitatori din toate țările Uniunii Europene.

Și turcii pregătesc reluarea, de luna aceasta, a curselor aeriene internaționale cu 40 de țări.

Italia a făcut un nou pas spre revenirea la o oarecare normalitate: și-a redeschis frontierele pentru cetățenii europeni.

Pe aeroporturile din trei mari orașe: Roma, Milano și Napoli au fost reluate zborurile internaționale. Deocamdată, cursele nu sunt la fel de multe ca înainte de pandemie.

Anu Mukalelxevier, turist:Ar fi trebuit să plecăm în martie, dar, din păcate, cu această carantină am stat închişi în casă şi am fost nevoiţi să aşteptăm până astăzi.”

Italia și-a închis granițele în urmă cu aproape trei luni, așa că primele zile fără restricții au adus aglomerație și la punctele de trecere în Franța.

Roberto Parodi, leader of association of Italian cross-border workers: „În această dimineaţă au fost multe probleme pentru italienii care au trecut frontiera în Franţa şi în Monaco la muncă, vorbim despre aproape 7.000 de oameni care au găsit filtre rutiere (ale poliţiei franceze, n.r.), au stat la cozi câte două, trei ore.”

Pe de altă parte, Austria a anunțat deschiderea frontierelor cu țările vecine, cu excepția Italiei - din cauza preocupărilor cu privire la cazurile de îmbolnăvire din nordul Peninsulei.

Pe de altă parte, prințul Charles recunoaște că a avut noroc că - deși s-a infectat cu Sars-Cov-2, în martie - a avut doar simptome ușoare ale bolii.

Însă, spune moștenitorul coroanei britanice, experiența trecerii prin această pandemie l-a făcut să fie și mai hotărât în acțiunile sale pentru a plasa din nou "natura în centrul tuturor lucrurilor".

Prințul Charles: „Cu mult timp în urmă, ar fi trebuit să tratăm planeta ca și când ar fi un pacient. Niciun medic care se respectă nu ar fi lăsat vreodată situaţia - dacă am considera planeta un pacient - să ajungă în acest stadiu, înainte de a face o intervenţie.”

Ne vom confrunta cu noi pandemii dacă nu vom lua măsuri eficiente împotriva schimbărilor climaterice și pierderii biodiversității pe pământ - a avertizat prințul Charles.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO