Mărturii terifiante după explozia din Beirut. Drama prin care a trecut o familie

Ultima actualizare: 12-08-2020 20:08

Confruntările violente între forţele de securitate şi protestatarii continuă în fiecare noapte în Beirut.

Oamenii cer socoteală autorităţilor pentru dezastrul rămas în urma exploziei de acum 8 zile. Sunt mii de răniţi, iar sute de mii de oameni au rămas sub cerul liber.

Ben Wedeman, CNN Senior International Correspondent: „Chiar în spatele meu este calea de acces spre parlamentul libanez. Forţele de securitate sunt acolo şi au început să lanseze gaze lacrimogene în această direcţie. Vedeţi acum că se apropie... Vor încerca să-i disperseseze pe protestatarii de pe strada plină acum de gaze lacrimogene. De patru nopţi la rând suntem martorii ciocnirilor cu protestatorii furioşi, după explozia devastatoare din portul Beirut, de acum mai bine de o săptămână, şi eşecul guvernului de a gestiona criza, cu incredibilele distrugeri din oraş. Cu câteva ore înaintea acestor confruntări, mii de oameni au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor... La ora 18 şi 8 minute, exact momentul când s-a produs explozia catastrofală.”

Când a simţit unda de şoc în casa ei, Lana Chammas a crezut că e o bombă.

Lana Chammas, victimă: „Nu a fost doar un zgomot asurzitor... A fost ceva înfiorător, un sunet care parcă te sfârteca... M-am uitat după fetele mele, Zoe şi Lya erau acolo, unde vedeţi ceasul. Erau îmbrăţişate şi urlau.”

Timpul parcă încremenise. Soţul nu era acasă.

Andre Chammas, soțul Lanei: „M-am urcat în maşină, am alergat să văd ce e cu ei... În casă totul era răsturnat, era haos... Am început să strig: "Unde sunt copiii?"

Cioburile pulverizate de suflul exploziei au umplut-o de sânge pe Lana.

Zoey: „Ne-am speriat când am văzut că mami e rănită. I-am spus: "Mami eşti rănită!" Ea zicea: "Nu simt nimic".

Speriată și în stare de soc, fiica cea mică a întrebat dacă poate să intre înapoi în burtica mamei și i-a mai spus mamei că Thor ar fi oprit explozia cu ciocanul ei fermecat.

Lana: „Sunt încă prea furioasă pentru a încerca să înţeleg cum a fost posibil. De ce atâţia oameni au fost ucişi, răniţi... În capul meu, fiecare noapte parcă e o internare la spital... Noaptea este sângeroasă...”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO