Marine Le Pen promite un referendum pentru iesirea Frantei din UE, in cazul in care va fi aleasa presedinte

Ultima actualizare: 25-12-2016 09:19
Marine Le Pen

Un referendum pentru iesirea Frantei din UE va fi organizat in maxim o jumatate de an in cazul in care lidera Frontului National, Marine Le Pen, va castiga alegerile prezidentiale din Franta, a promis chiar Le Pen intr-un amplu interviu pentru RIA Novosti

 "In ceea ce priveste UE, le-am spus francezilor ca, daca ma vor alege (presedinte), ma voi duce neintarziat la Bruxelles pentru a demara negocierile pentru restituirea suveranitatii noastre. Iar dupa o jumatate de an vom organiza un referendum pentru iesirea Frantei din UE", a declarat Marine Le Pen, conform Agerpres.

In opinia liderei Frontului National din Franta, alegerea lui Donald Trump drept presedinte al SUA si amplificarea euroscepticismului fac posibila imbunatatirea relatiilor cu Federatia Rusa.

Comentand pe marginea asteptarilor sale de la diplomatia franceza in cazul in care va fi aleasa presedinte, Le Pen si-a exprimat speranta ca lucrurile se vor indrepta spre "o lume multipolara, mai echilibrata". "Acesta va fi obiectivul pe care il voi trasa diplomatiei franceze", a spus ea.

La Pen considera neoportune sanctiunile economice impotriva Rusiei si se pronunta pentru anularea lor. "Cred ca UE este orbita de dogmele sale pentru a putea privi situatia in mod realist.(...) Tot ce se refera la Rusia, dar nu numai la ea, este analizat exclusiv prin prisma ideologica. Nimeni nu tine cont nici de interesele noastre, nici de situatia reala", a declarat Marine Le Pen.

In ceea ce priveste NATO si prezenta Frantei in aceasta organizatie, lidera Frontului National este de parere ca Parisul ar trebui sa se gandeasca foarte bine cat de utila este pentru francezi ca tara lor sa ramana membra in NATO. "In orice caz, pentru mine este evident: NATO nu trebuie in niciun caz sa reprezinte o amenintare la adresa Rusiei: razboiul rece s-a incheiat demult!", a declarat ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO