Tara vecina cu Romania care va fi inarmata de rusi. "Nu putem uita ce ne-a facut NATO"


Ultimul update: Duminica 25 Decembrie 2016 09:19
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2016 13:05
Categorie: Stiri externe
avion Mig-29

Un nou succes al politicii externe a Kremlinului, chiar la granitele tarii noastre.

Serbia va primi practic gratis sapte avioane cu reactie MiG-29 in martie anul viitor. Aeronavele provind din inventarul ministerului rus al Apararii si Belgradul va trebui sa suporte doar costurile cu reparatiile, estimate la 50 de milioane de dolari, plus eventualele operatiuni de modernizare a aparatelor de zbor. Premierul Aleksandr Vucic a confirmat miercur transferul avioanelor in cursul vizitei la Moscova, dupa o intalnire cu Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii.

Vucic a mai spus ca tara sa va primi si tancuri si vehicule de recunoastere de la rusi, care vor „imbunatati dramatic capacitatile operationale ale armatei sarbe, facand-o de nerecunoscut”. Ar fi vorba despre 30 de tancuri T-72 si 30 de vehicule blindate BRDM-2. La ora actuala, Serbia mai are doar trei aparate MiG-29 capabile sa se ridice de la sol.

Premierul sarb Aleksandr Vucic, criticat pentru autoritarismul sau si pentru protejarea unor criminali de razboi, este liderul curentului pro-european din Serbia, dar a promovat si mentinerea relatiilor stranse cu Rusia. Teoretic, tara sa ar putea deveni membra a Uniunii Europene in 2020, dar putin peste jumatate dintre cetateni sustin aderarea. Vizavi de NATO, Vucic insista pentru pastrarea neutralitatii Serbiei, insistand ca bombardamentele Aliantei asupra tarii sale „poate vor fi iertate, dar nu si uitate”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO