Marinarul care ar fi sarutat o infirmiera, intr-o fotografie celebra realizata in Time Square, a murit

Ultima actualizare: 18-03-2014 06:50
marinarul care saruta o infirmiera

Un barbat care pretindea ca era marinarul care saruta o infirmiera, intr-o fotografie devenita celebra, realizata in Time Square din New York, ce marca incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a murit la varsta de 86 de ani, informeaza Reuters.

Glenn Edward McDuffie a sustinut multi ani ca era marinarul care apare in fotografia legendara aparuta pe coperta revistei People. El a murit in aceasta luna, a anuntat, vineri, publicatia Houston Chronicle.

Vreme de multe decenii, multi barbati au pretins ca erau marinarul din acea fotografie realizata de Alfred Eisenstaedt. in 2007, reprezentantii grupului Time, proprietarul revistei Life, au anuntat ca acel barbat era cel mai probabil Glenn McDuffie, bazandu-si afirmatia pe o analiza realizata de un expert in medicina legala angajat de politia americana.

Glenn McDuffie a declarat pentru Houston Chronicle in 2007 ca nu a vorbit deloc cu acea infirmiera inainte sa o sarute, in cadrul serbarilor de strada care marcau incheierea razboiului si capitularea Japoniei in august 1945. Pe atunci, el avea varsta de 18 ani.

"Cand am iesit de la metrou, o doamna mi-a spus ca razboiul s-a incheiat si am iesit pe strada, strigand de bucurie. Am vazut-o pe infirmiera, ea imi zambea si am strans-o in brate imediat", a spus el.

Glenn McDuffie a spus ca a pastrat secretul vreme de multi ani in legatura cu acea fotografie, dar a inceput sa vorbeasca despre ea in 1980, atunci cand a vazut ca editorii revistei Life ii cautau pe cei doi oameni din celebra imagine.

"Nu am considerat niciodata ca as fi avut nevoie de publicitate si nu voiam sa fiu celebru. Dar ma infuria teribil faptul ca ei nu ma recunosteau, ca nu-si dadeau seama ca eu eram in acea imagine", declara McDuffie pentru Houston Chronicle.

Glenn McDuffie a avut o sanatate precara in ultimii ani de viata. Fiica lui, Glenda Bell, a declarat pentru aceeasi publicatie ca, atunci cand femei din lumea intreaga veneau pentru a-i cere tatalui ei sa recreeze alaturi de ele celebra fotografie, el le saruta, cast, pe obraz.

Potrivit membrilor familiei sale, Glenn McDuffie, care si-a petrecut aproape intreaga viata dupa Al Doilea Razboi Mondial in Houston, va fi inmormantat in Cimitirul veteranilor de razboi din Dallas.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!