"Marea Neagra fierbe": Exercitii aeriene bulgaro-americane, pe fondul crizei din Ucraina

Dată publicare: 13-07-2014 15:33
Dată actualizare: 16-07-2014 07:09


exercitiu comun NATO Ucraina

Un exercitiu militar aerian bulgaro-american are loc in Bulgaria duminica, in ziua incheierii unui exercitiu naval al NATO in Marea Neagra, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Aceste exercitii militare au loc in timp ce confruntarile intre fortele guvernamentale si rebeli continua in Ucraina, tara riverana Marii Negre.

Avioane americane de transport C-130 Hercules, precum si avioane bulgare participa la exercitiile ce vor avea loc pana pe 26 iulie, de la baza aeriana americana de la Plovdiv, in sudul Bulgariei, potrivit unui comunicat, citat de Mediafax.

Zboruri tactice la altitudine joasa, transport de trupe si incarcatura, salturi cu parasuta si operatiuni de salvare in caz de criza umanitara vor face parte dintre manevre.

"Marea Neagra fierbe", titra presa de la Moscova cand marina rusa a inceput exercitii militare de amploare, in timp ce mai multe vase NATO a dat startul propriilor exercitii, in contextul tensiunilor din regiune din ultimele luni.

Bulgaria si Statele Unite au participat impreuna cu Grecia, Romania si Turcia la un exercitiu militar al NATO in partea de vest a Marii Negre, in perioada 4-13 iulie. Ministerul rus al Apararii anunta atunci ca le monitorizeaza cu atentie.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO