Criza in Ucraina. Kievul dezminte ca ar fi la originea unui tir cu obuze soldat cu un mort in Rusia

Dată publicare: 13-07-2014 14:29
Dată actualizare: 16-07-2014 07:09


soldati ucraineni

13 iulie 2014. Ucraina dezminte ca ar fi la originea unui tir cu obuze soldat cu un mort, duminica dimineata, in Rusia, in apropierea frontierei ucrainene,

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

 "Nu exista nicio indoiala. Fortele ucrainene nu efectueaza tiruri pe teritoriul Federatiei Ruse. Noi nu am tras", a declarat Lisenko, purtator de cuvant al Consiliului de securitate nationala si aparare, in timp ce Moscova tocmai a avertizat Kievul impotriva unor posibile "consecinte ireversibile" ale caderii acestui obuz, pe care a calificat-o drept "provocare" si "act de agresiune". Relatiile dintre cele doua tari sunt foarte tensionate din cauza rebeliunii separatiste din estul Ucrainei.

"Informatia potrivit careia militarii ucraineni sunt cei care au tras este o minciuna, ea nu corespunde realitatii
", a declarat purtatorul de cuvant, inainte de a vorbi despre "cazuri foarte numeroase in care teroristii declansau tiruri in scopuri de provocare, inclusiv impotriva teritoriului rus, pentru a acuza militarii ucraineni".

Incidentul s-a produs la ora 09.20 (08.20 ora Romaniei), in micul oras rusesc Donetk (ce poarta acelasi nume cu marele oras ucrainean controlat de rebeli), situat la frontiera cu regiunea Lugansk, in estul Ucrainei, unde trupele de la Kiev si separatistii prorusi lupta pentru controlul unor puncte de trecere a frontierei.

Potrivit unui purtator de cuvant al autoritatilor regionale din Rostov, citat de agentia rusa Itar-Tass, "un obuz lansat de pe teritoriul ucrainean a cazut la Donetk. Doua case au fost avariate, iar o persoana a murit", a precizat el, adaugand ca o femeie in varsta a fost ranita. Moscova a reactionat foarte rapid. "In Rusia, noi consideram aceasta provocare drept un act de agresiune suplimentar din partea Ucrainei", a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe. "Acest eveniment demonstreaza o escaladare extrem de periculoasa a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia si Ucraina si poate avea consecinte ireversibile, de care va fi responsabila Ucraina".

 

Sursa: Pro TV

Tags: ucrana, criza, rusia,


VIDEO PROTVPLUS.RO