Imaginile care au pacalit presa internationala. Cum a ajuns Coreea de Nord sa anunte calificarea in finala la CM de fotbal

Dată publicare: 13-07-2014 11:17
Dată actualizare: 16-07-2014 07:09


coreea de nord

Mai multe publicatii americane si britanice au fost pacalite duminica dimineata de un aparent buletin de stiri nord coreean prin care se anunta calificarea echipei nationale in finala Campionatului Mondial de Fotbal.

In clip, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, le spune cetatenilor ca echipa nationala de fotbal s-a calificat in finala Campionatului Mondial. Performanta ar fi venit dupa ce echipa a batut rivalele de moarte: 7-0 cu Japonia, 4-0 cu SUA si 2-0 cu China.

Presa internationala s-a grabit sa vorbeasca despre culmea dezinformarii din tara comunista, insa in realitate imaginile reprezinta o parodie urcata pe Youtube de contul Korea News Backup.

Pe retelele sociale, utilizatorii cunoscatori ai dialectului nord-coreean s-au amuzat si au atras atentia ca imaginile sunt editate iar vocea din falsul buletin de stiri, dublata. In plus, nord coreenii au putut vedea la televizor meciurile de la Campionatul Mondial si sunt la curent cu rezultatele de la turneul final, a relatat www.businessinsider.com.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO