Marea Britanie, prima țară care va aproba un ser imunizant anti-Covid și va începe campania de vaccinare

Ultima actualizare: 29-11-2020 20:12

Procedurile de autorizare a vaccinurilor anti-COVID cu rezultate favorabile în teste au intrat in linie dreaptă.

Agențiile de reglementare din toata lumea sunt așteptate să-și dea avizele în cursul lunii decembrie.

Marea Britanie va fi, se pare, prima țară care va aproba un ser imunizant și va începe campania de vaccinare. 7 decembrie este data luată în calcul.

Potrivit agenției Reuters, Regatul Britanic va autoriza, în zilele următoare, serul Pfizer BioNTech, iar distribuţia va începe imediat după emiterea avizelor. Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze. Sunt necesare două de fiecare om, la interval de o lună. În Uniunea Europeană, aprobarea aceluiași vaccin, cu 95 la sută eficiență în teste, este aşteptată în a doua parte a lunii decembrie.

Americanii par să se miște un pic mai repede. Pe 10 decembrie, Autoritatea Federală pentru Medicamente ar urma să-şi dea acordul. Deocamdată, tot pentru produsul Pfizer. Moderna încă nu a înaintat vreo solicitare.

Wall Street Journal anunţă că aeronavele companiei americane United Airlines au început deja livrarea vaccinului Pfizer în Europa. Avioanele sunt încărcate cu o cantitate de gheață carbonică de cinci ori mai mare decât cea permisă. Dozele Pfizer trebuie ţinute la -70 de grade Celsius.

Belgia va deveni un nod important, atât în lanțul de distribuție european, cât și în cadrul rețelei africane.

Koen Gouweloose, CEO al Swissport Cargo Services: „Suntem gata, am făcut tot ce trebuia, am făcut simulări, teste. Clădirea este gata. Acum aşteptăm dozele. Sincer să fiu, cel mai uşor ne va fi cu serul Pfizer, pentru că gheaţa carbonică este deja pusă în cutii de producător, au cutii special concepute. Noi doar le depozităm şi avem grijă să nu fie prea cald pentru gheaţa carbonică”.

Pe măsură ce sosesc în Bruxelles, dozele de ser vor fi stocate temporar, înainte să fie trimise mai departe, cu avioane, trenuri ori camioane frigorifice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO