Marea Britanie începe construirea relațiilor comerciale post-Brexit


Ultimul update: Duminica 02 Februarie 2020 15:12
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 15:08
Categorie: Stiri externe
brexit

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a anunţat că săptămâna viitoare se va deplasa în Japonia şi Australia pentru a lucra la convenirea unor acorduri comerciale, la doar câteva zile după ce ţara sa a părăsit Uniunea Europeană, conform AFP.

Raab a explicat duminică, la postul Sky News, că va merge pentru a negocia acorduri comerciale şi a explora oportunităţile 'pe plan internaţional' pentru Regatul Unit după Brexit.

La capătul a trei ani şi jumătate de incertitudini, Marea Britanie a ieşit vineri, înainte de miezul nopţii, din Uniunea Europeană, după 47 de ani de 'mariaj furtunos', aflându-se acum în căutare de noi parteneri comerciali.

Preşedintele american Donald Trump promite de mai multe luni un acord bilateral 'magnific', iar Londra priveşte de asemenea spre Asia pentru noi parteneri.

Cu toate acestea, Marea Britanie trebuie să rezolve mai întâi termenii divorţului său de Uniunea Europeană, relaţia aflându-se deocamdată într-o perioadă de tranziţie ce va dura cel puţin până la sfârşitul anului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Migranții nu sunt descurajați de ieșirea Marii Britanii din UE
Situație revoltătoare. Ce afișe au apărut într-un bloc, după Brexit: „Este incredibil”
Drama unui cuplu de români în Marea Britanie, în zilele dinaintea Brexit.
VIDEO PROTVPLUS.RO