Marș anti-rasism cu 30.000 de oameni în Boston


Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Duminica 20 August 2017 09:35
Categorie: Stiri externe

Zeci de mii de americani au ieşit pe străzi pentru a protesta faţă de rasism. Numai în Boston, au mărşăluit 30.000 de manifestanţi.

Impresionanta mobilizare a venit ca răspuns la un miting al "Liberei expresii", organizat de extrema-dreaptă. 33 de manifestanţi turbulenţi au fost arestaţi.

Miile de manifestaţi s-au strâns în centrul Bostonului: unii de extrema-dreaptă, susţinând supremaţia rasei albe şi cerând anularea drepturilor civile ale celorlalte rase, şi cei .. copleşitor de mulţi care au organizat contramanifestaţia.

Reuniunea celor care susţin supremaţia albilor a avut o amploare sub aşteptări..

Ca să îi ţină cât mai ... departe unii de alţii, autorităţile au mobilizat 500 de poliţişti pentru a separa cele două tabere. Au avut loc doar confruntări izolate, care s-au soldat cu peste 30 de arestări.

Poliţist: ”Tensiunile dau în clocot. Oamenii sunt supăraţi rău! Nu o să va mint şi nu o să cosmetizez răspunsul. Oamenii sunt extrem de supăraţi şi, din păcate, uneori se răzbună pe poliţişti.”

Şi în Dallas, mii de oameni au protestat contra mişcării de extremă dreapta.

Participant: ”Deja am luptat un război împotriva nazismului.. Nu o vom face din nou! Este complet inacceptabil! Rudele mele au luptat împotriva acelei nenorociri! Am un unchi care a rămas paralizat după ce a fost împuşcat în război! Nu îl mai repetăm acum.”

O demonstraţie similară de respingere a rasismului s-a desfăşurat şi în Atlanta, pe ritmurile melodiei Freedom, a lui Beyonce.

Manifestaţiile vin într-o perioada tensionată, marcată de demonstraţiile violente din Charlottesville, Virginia, de weekend-ul trecut.

Tags: boston, mars, rasism,

Arnold Schwarzenneger i-a dat o lecție antirasism președintelui Donald Trump
Măsuri speciale la Boston, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea dreptului la liberă exprimare
Trump, izolat și criticat după declarațiile despre Charlottesville
VIDEO PROTVPLUS.RO