Malaysia Airlines este la un pas de colaps: "Practic, suntem in faliment". Planul companiei aeriene pentru a se salva

Ultima actualizare: 08-06-2015 07:01
Malaysia Airlines - Shutterstock

Malaysia Airlines incearca din rasputeri sa evite falimentul pe care multi analisti economici l-au prezis dupa ce compania aeriana a pierdut doua avioane anul trecut, la o distanta de cateva luni.

Potrivit BBC News, noul CEO al companiei a declarat ca Malaysia Airlines este "practic, in faliment" si ca peste 6.000 de oameni au fost concediati, in decurs de un an, pentru a reduce la minimum costurile.

Pentru a evita o soarta asemanatoare companiei Pan AM, care a disparut tot in urma unui dezastru aviatic, din cauza comunicarii defectuoase, Malaysia Airlines vrea sa puna la cale un plan de rebranding pentru urmatorii doi ani.

In plus, compania a fost nevoita sa plateasca despagubiri pentru doi baieti in varsta de 14, respectiv 12 ani, ai caror tati se aflau la bordul zborului MH370. Avocatul celor doi copii a precizat ca Malaysia Airlines a ajuns la o intelegere amiabila cu acestia, dupa ce a fost data in judecata, iar suma despagubirilor nu a fost facuta publica: "Problema a fost solutionata. Suma a fost agreeata de ambele parti".

Intre timp, cautarile aeronavei vor continua si in urmatoarele luni. Dupa ce presa australiana a speculat ca eforturile de cautare a zborului MH370, disparut in urma cu un an, ar putea lua sfarsit odata cu scanarea zonei stabilite din sudul Oceanului Indian, ministrul Transporturilor din Malaezia a infirmat speculatiile.

Datuk Seri Liow Tiong Lai a declarat ca autoritatile nu au renuntat inca la speranta ca epava aeronavei va fi localizata: "Am cautat aproape 60.000 de kilometri patrati din Oceanul Indian si vom mari suprafata de cautare pentru a putea continua. Am hotarat alaturi de reprezentanti ai Australiei si Chinei sa extindem suprafata cu inca 60.000 de kilometri patrati", relateaza Malaysian Times.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO