SUA acuza China, dupa ce datele a 4 milioane de agenti federali au fost furate de hackeri. Reactia Beijingului

Ultima actualizare: 08-06-2015 07:01
atac cibernetic SUA

Datele a patru milioane de agenti federali americani au fost furate de catre hackeri, intr-unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice comise vreodata. SUA a acuzat China, insa oficialii chinezi au negat acuzatiile, numindu-le "iresponsabile".

Comentariile SUA facute "fara o ancheta riguroasa" referitoare la posibila responsabilitate a Chinei in vasta piratare informatica a datelor personale apartinand unui numar de patru milioane de angajati federali americani sunt "iresponsabile si fara fundament stiintific", a afirmat vineri Ministerul de Externe chinez, relateaza Agerpres.

"Atacurile cibernetice sunt in general anonime, sunt efectuate in afara granitelor si este foarte dificil de gasit sursa', a declarat Hong Lei, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe chinez.

"Sa nu realizezi o ancheta riguroasa si sa folosesti cuvinte precum 'eventual' (referitor la posibila responsabilitate a Chinei) este iresponsabil si lipsit de orice baza stiintifica", a spus Hong Lei, in cadrul unei conferinte de presa.

'Beijingul se opune oricarei forme de atac cibernetic', a subliniat el.

Aceasta "intruziune cibernetica" a fost detectata in aprilie 2015 de Biroul pentru Managementul Personalului (OPM) care colecteaza informatiile angajatilor federali, gestioneaza personalul guvernului si atribuie acreditarile membrilor sai.

Ea ar fi fost comisa in decembrie de hackeri chinezi, potrivit Washington Post, care ar fi aflat aceasta informatie de la responsabili americani sub acoperirea anonimatului. Aceasta ar fi a doua piraterie informatica majora vizand aceasta agentie comisa de China.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO