Mai puțin sex din cauza coronavirusului. Specialist: ”20% din cupluri vor divorța”

Dată publicare: 08-04-2020 21:45
Dată actualizare: 08-04-2020 22:35


cuplu, divort

Izolarea în timpul pandemiei va inhiba dorința sexuală în interiorul cuplurilor. Iar situația va continua și după ieșirea din carantină, susține vicepreședintele Societății Catalane de Sexologie, Antonio Bolinches.

”Teama de a infecta sau de a fi infectat va conduce la creșterea autosatisfacției și a sexului cibernetic. Este o consecință a sfaturilor de distațare socială. Așa cum va trebui să facem față unei crize economice, va exista și o criză de încredere în ceea ce privește contactul fizic”, mai spune specialistul citat de spaniolii de la antena3.com.

El se așteaptă ca 20% din cupluri să se despartă, dar a precizat că previziunile sale nu îi includ pe tineri și spune că cei sub 30 de ani vor reveni cel mai rapid la normalitatea sexuală.

Criza de prezervative, motiv de îngrijorare la ONU

 

Francezii de la 20minutes prezintă un alt pericol, o criză mondială de prezervative. O firmă din Malaezia, care asigură 20% din producția mondială, a fost afectată de măsurile pentru stoparea noului coronavirus

”Și ceilalți producători din lume au aceleași probleme. Fără nicio îndoială, lumea se va confrunta cu o penurie de prezervative. Vorbim despre un articol sanitar de primă necesitate”, a declarat directorul executiv al Karex, Goh Miah Kiat.

Inițial, compania asiatică și-a închis trei fabrici, dar a obținut permisiunea de a reporni parțial producția.

”O lipsă de prezervative sau de alt tip de contraceptiv poate duce la o creștere a sarcinilor nedorite și poate avea consecințe dezastruoase asupra sănătății”, a avertizat purtătorul de cuvânt al United Nations Population Fund, agenția din cadrul ONU care se ocupă de sănătatea sexuală și reproductivă. Acesta a spus că se așteaptă la livrări de doar 50-60%.

Speranța vine din China, unde principalii producători își reiau activitatea.

 

Sursa: M.I.


VIDEO PROTVPLUS.RO