Peste 400.000 de cazuri de coronavirus în SUA. Haosul cu care se confruntă medicii

×
Codul embed a fost copiat

Americanii au trecut de 400.000 de cazuri de COVID-19 și au pierdut până acum 13.000 de oameni. Ultimele 24 de ore au adus un număr record de decese, peste 1.850.

„Ne luptăm cu un monstru", a spus Donald Trump. Însă, a subliniat preşedintele, s-ar putea ca acesta să fie momentul de vârf al pandemiei.

Serviciile funerare și-au depășit limita

 

În New York, decesele survin în cascadă. Au fost peste 800 numai marți. Serviciile funerare și-au depășit de mult limita.

Camioanele frigorifice sunt transformate în morgi temporare. Dar nu rămân mult timp în fața spitalelor. Un antrepeneror de pompe funebre a fost chemat să ridice trupurile unor persoane decedate dintr-o parcare de camioane.

Citește și
Cum luptă România pentru a se aproviziona cu materiale sanitare
Războiul României pentru materiale sanitare. Cum "le-a luat faţa" Unifarm americanilor

Omar Rodriguez, directorul unei firme de servicii funerare: „Noi suntem nevoiţi să ne urcăm în aceste camioane, păşim peste trupuri fără viaţă, trupuri ale unor oameni dragi cuiva, şi le tragem unele peste altele.”

Andrew Cuomo, guvernator New York: „Trebuie să muţi trupurile decedaţilor în camioane frigorifice, care sunt duse apoi în parcări pentru camioane. Cum să nu te îngrozească aşa ceva! Nici nu-mi pot imagina!”

Cadrele medicale protestează în fața spitalelor

 

Cadrele medicale protestează mereu în fața spitalelor ca să ceară echipamente de protecție

Asistentă: „Avem nevoie de materiale, avem nevoie de mai mult de un halat pe tură, vrem să nu se transmită coronavirusul de la un pacient la altul și să îl ducem acasă la familiile noastre.”

O asistentă povestește cum a improvizat o vizieră dintr-un plic de plastic pentru protecția documentelor şi o bentiţă.

Marjorie Simpson, asistentă: „Mi-am pus-o pe faţă şi am început să plâng.”

Lăcașul John the Divine, transformat în spital de campanie

 

Lăcașul John the Divine din New York, una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume, este transformat în aceste zile în spital de campanie. În naosul bisericii - unde stau de obicei credincioșii - vor fi instalate nouă corturi medicale, cu atmosfera controlată, cu locuri pentru cel puțin 200 de pacienți.

Mii de cadre medicale infectate cu coronavirus

 

Donald Trump: „Luptăm cu un monstru!”

Lupta cu monstrul nevăzut se dă pe multe fronturi. Statul Michigan este al treilea că număr de cazuri confirmate de Covid 19. Și aici, resursele se tot subțiază. În spitalele din Michigan, 2.200 de cadre medicale au fost infectate.

Și guvernatorul din Illinois susține că se împuținează echipamentele și cere mai multă implicare din partea Administrației Trump.

Președintele Trump consideră că guvernul de la Washington face treabă bună.

Donald Trump: „Unele state sunt foarte mulțumite, chiar guvernatorul Pritzker din Illinois este mulțumit. Desigur, poate că nu e mulțumit când vorbește cu presa, dar e mulțumit.”

Peste 70% din persoanele decedate în Louisiana sunt afro-americani

 


Ca și alte crize, și această pandemie expune o realitate tulburătoare:

John Bel Edwards, guvernator Louisiana: „În acest moment, un pic peste 70% dintre decesele înregistrate în statul Louisiana sunt afro-americani, care altmineri reprezintă 32% din populația statului.”

Tyrone Carter: „Accesul la sistemul medical, problemele de mediu din anumite comunități, de pildă calitatea aerului și a apei. Pandemia nu face decât să pună o lupă asupra acestei prăpăstii rasiale.”

Donald Trump critică Organizația Mondială a Sănătății

 

Donald Trump a amenințat că taie fondurile americane pentru Organizația Mondială a Sănătății, sugerând că OMS a fost alături de eforturile Beijingului de a minimaliza severitatea crizei.

Donald Trump: „Au greşit în legătură cu multe lucruri, au avut din timp multe informaţii şi nu le-au transmis, se pare că (OMS) a fost foarte "China-centrică" şi trebuie să analizăm asta. O mare parte din fondurile pe care le primesc vin de la noi, peste 58 de milioane de dolari. Am putea să blocăm această finanţare pentru OMS.”

Citește și...
Previziunile unui institut din SUA privind numărul total de decese în România. Când s-ar atinge vârful
Previziunile unui institut din SUA privind numărul total de decese în România. Când s-ar atinge vârful

România ar putea înregistra aproximativ 800 de decese până în mai 2020 din cauza coronavirusului, potrivit unei analize realizate de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății, din Seattle, Washington.

Războiul României pentru materiale sanitare. Cum
Războiul României pentru materiale sanitare. Cum "le-a luat faţa" Unifarm americanilor

În lume se poarta o adevărată luptă pentru materialele sanitare, necesare în spitale. Iar România duce propriul război.

Proiect: urmașii cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19 primesc pensie de urmaș. Cine va mai încasa bani de la stat
Proiect: urmașii cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19 primesc pensie de urmaș. Cine va mai încasa bani de la stat

Potrivit unui proiect care a trecut de Senat, urmașii cadrelor medicale care au decedat din cauza Covid-19 vor primi o pensie de urmaș. De asemenea, avocații, notarii și executorii judecătorești vor încasa o indemnizație compensatorie de la stat.

Recomandări
Un medic de la maternitatea Polizu este acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară. Se fac anchete
Un medic de la maternitatea Polizu este acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară. Se fac anchete

Un grav caz de malpraxis este anchetat de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti: o femeie acuză un medic ginecolog de la maternitatea Polizu din Capitală că i-ar fi lăsat bebeluşul, o fetiţă născută prematur la şase luni, să moară.

Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului
Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului

Câştigătorii Premiului Nobel pentru Pace 2022 au fost anunțați vineri la Oslo, Norvegia. În total, 343 de nominalizaţi – 251 de persoane şi 92 de organizaţii – au concurat pentru premiu în acest an, potrivit Institutului Nobel.

Cine este Guido Reil, europarlamentarul german care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic al UE”
Cine este Guido Reil, europarlamentarul german care a catalogat România drept „Vestul Sălbatic al UE”

Guido Reil a făcut declarații controversate în Parlamentul European, comparând România cu “Vestul Sălbatic“, stârnind indignarea europarlamentarilor români prezenți.