Magnatul modei Peter Nygard a fost arestat. E învinuit de zeci de femei că le-ar fi drogat și violat

15-12-2020 20:45


Magnatul modei Peter Nygard a fost arestat. E învinuit de zeci de femei că le-ar fi drogat și violat

Peter Nygard, magnatul modei în vârstă de 79 de ani, a fost arestat în urma acuzațiilor de agresiune sexuală intentate de zeci de adolescente și femei.

Designerul a fost arestat potrivit legii ectrădării din SUA și urmează să apară în scurt timp în fața unui judecător din statul Winnipeg, relatează news.ro.

Autorităţile americane au descins la sediul lui Nygard din Manhattan, percheziţiile de la începutul anului având loc ca urmare a acuzaţiilor de trafic de droguri şi agresiune sexuală cu zeci de adolescente şi femei.

Inițial,10 femei i-au intentat un proces lui Nygard acuzându-l că atrăgea tinere pe proprietatea sa din Bahamas cu bani şi promisiuni de oportunităţi în modeling, iar la 10 zile, FBI a percheziţionat birourile designerului din Times Square.

Într-un proces de acțiune colectivă, zeci de femei au depus apoi plângeri povestind că aveau 14 sau 15 ani când Nygard le-a oferit alcool sau droguri şi apoi le-a violat.

Cincizeci şi şapte de femei - inclusiv 18 din Canada - s-au alăturat procesului şi pretind că Nygard a folosit violenţa, intimidarea, mita şi unii dintre angajaţii companiei pentru a ademeni victime iar apoi ca să evite orice răspundere.

Nygard a negat acuzaţiile şi dă vina pe o conspiraţie, după un conflict cu vecinul său miliardar din Bahamas.

Ar fi eliberat fetele doar după sex

Conform documentelor instanţei, Nygard şi-ar fi folosit compania, a mituit oficiali în Bahamas şi a avut „o influenţă considerabilă în industria modei” pentru a recruta victime în Bahamas, Statele Unite şi Canada.

Se crede că a atras tinerele cu droguri şi alcool în timpul petrecerilor şi a păstrat o bază de date pe un server care conţine numele a mii de potenţiale victime.

Victimelor lui Nygard li s-ar fi oprit paşapoartele atunci când au zburat în Bahamas, potrivit documentelor, adăugând că designerul „se aştepta la un act sexual înainte de a fi dispus să ia în considerare eliberarea oricărei persoane" de pe proprietatea sa.

Un purtător de cuvânt al lui Nygard a declarat că acesta a demisionat din funcţia de preşedinte al companiilor pe care le deţine şi că îşi va vinde acţiunile.

Nygard a început în Winnipeg ca producător de îmbrăcăminte sportivă. Potrivit site-ului său, retailerul are peste 170 de magazine în America de Nord.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO