MAE a emis o avertizare de călătorie în SUA: alertă meteo pentru uraganul Zeta

Ultima actualizare: 28-10-2020 21:39
Uragan
Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA - statele Louisiana, Mississippi, Alabama şi Georgia - că autorităţile americane au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Zeta.

MAE recomandă cetăţenilor români să ia în considerare amânarea călătoriilor planificate pentru statele menţionate, să urmărească anunţurile făcute de autorităţile locale şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora.

Informaţii actualizate cu privire la traiectoria uraganului Zeta sunt disponibile pe site-ul Centrului Naţional de Uragane din SUA - https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară prin contactarea Consulatului General al României la Miami la numerele de telefon: +1.305.763.8714 şi +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Consulatul General al României la Miami: +12025158953.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/, http://miami.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO